Vierdaagse IJmuiden start half uur eerder in verband met verwacht onweer

Vierdaagse IJmuiden start half uur eerder in verband met verwacht onweer
Maandagavond startten ruim 700 lopers aan de IJmuidense avondvierdaagse
© foto Pieter Oosthoek
IJmuiden

De avondvierdaagse in IJmuiden start dinsdag een half uurtje eerder in verband met het te verwachten onweer, dat zegt Pieter Oosthoek van vierdaagseorganisator Rotaryclub IJmond.

In plaats van om 18 uur, mogen de wandelaars al vanaf 17.30 starten. De deelnemende scholen zijn daarover dinsdagochtend ingelicht door Rotaryclub IJmond.

„De route loopt dinsdagavond via tennisvereniging Groeneveen en atletiekvereniging Suomi, daarna maken we een lus in Santpoort-Noord. Als het in verband met het weer nodig is, kunnen we de route inkorten door de lus eruit te halen.”

De organisatie houdt de voorspellingen in de gaten en heeft goed overleg met ’behoorlijk ervaren EHBO’ers’, zegt Oosthoek.

Rond de lunch kijkt de organisatie nogmaals naar de voorspellingen. Als het slechte weer sneller komt dan verwacht, worden extra maatregelen genomen. Maar als het even kan wordt er toch echt gestart: ’We gaan lopen’.

760 wandelaars begonnen maandag aan de IJmuidense avondvierdaagse. Het was een geslaagde avond, stelt Oosthoek vast. „Het was beregezellig en het fruit bij Stormvogels was zeer geslaagd.”

Het lukt volgens hem aardig om de vierdaagse rookvrij door te komen. „Sigaretten zijn schaars. Ik heb een persoon zien roken. Die deed dat een beetje stiekem achter een boom. Suiker is moeilijker uit te bannen, zien we.”

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie