Premium

Precies tijdens de landelijke OV-staking zijn er werkzaamheden gepland rondom de Velsertunnel, Rijkswaterstaat beraadt zich nog of die wel moeten doorgaan

IJmond

Precies tijdens de openbaar vervoersstaking op 28 mei zijn er ook ’s avonds werkzaamheden gepland rondom de Velsertunnel. Rijkswaterstaat is nog aan het onderzoeken of die werkzaamheden wel door moeten gaan.

Op dinsdag 28 mei staakt het openbaar vervoer voor een beter pensioen en voor bevriezing van de AOW-leeftijd. Bij die actie zijn ook de pontveren uit de vaart, zo is de bedoeling van FNV die de staking organiseert. Vanaf maandag 27 mei 20 uur tot en met dinsdagochtend 28 mei 5 uur is er een rijbaan afgesloten tussen knooppunt Beverwijk en de Velsertunnel. En een dag later is op hetzelfde tijdstip is de toerit naar Beverwijk afgesloten. De OV-staking kan grote gevolgen hebben. Rijkswaterstaat vindt het lastig in te schatten hoeveel extra auto’s de weg op zullen gaan omdat het personeel van de ponten ook staakt en fietsers dus anders niet aan de overkant komen vanwege de dichte sluisroute.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.