Door Jumbo Racedagen verwachte verkeersdrukte in Zandvoort valt mee

1/2
Zandvoort

De verkeersdrukte ronde de Jumbo Racedagen in op het circuit Zandvoort valt zaterdag mee. Vooral vanwege de komst van Max Verstappen werd rekening gehouden met oponthoud richting de kustplaats, maar de drukte was te overzien.

Omdat de publieke belangstelling en de verkeersstromen die daarbij horen als ‘testcase’ gelden voor de naderende Formule 1 races, was de blik gericht op die aspecten van de Racedagen. Uit voorzorg zette de NS zes treinen per uur in tijdens de piekmomenten. ,,Tegen elf uur vanmorgen was er sprake van topdrukte, maar de treinen zaten niet overvol. De meeste reizigers konden zitten’’, aldus een woordvoerster van de spoorwegen.

Ook lange files bleven uit. Nu rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. Zaterdagmiddag na drie uur worden er weer extra treinen ingezet om de het vertrekkende publiek te vervoeren.

Er kwamen zaterdag naar schatting 100.000 Verstappen-fans naar het evenement in Zandvoort. Alleen rond het circuit zelf ontstonden verkeersopstoppingen.

Door Jumbo Racedagen verwachte verkeersdrukte in Zandvoort valt mee
Coureur Max Verstappen tijdens de vierde editie van de Jumbo Familie Racedagen op het Circuit Park Zandvoort.
© ANP / Remko de Waal

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie