Premium

F1: Jackpot voor hotels in Zandvoort en omgeving

F1: Jackpot voor hotels in Zandvoort en omgeving
Zandvoort

De hotelbranche in Zandvoort en wijde omgeving maakt zich op voor de jackpot. De hotelkamers worden met de terugkeer van de Formule 1 al volop geboekt en dat gebeurt tegen hoge prijzen.

Wie op boekingssites al Airbnb en Booking zoekt, merkt dat zowel het weekend van 2 en 3 mei als van 9 en 10 mei 2020 al compleet vol zitten. Dat geldt dan voor zowel Zandvoort als Haarlem. Alleen rond Schiphol en verder zijn nog kamers vrij zoals een stapelbed in een hostel in Nieuw-Vennep voor 148 euro voor twee nachten.

Alleen wie veel geld heeft, kan nog in Zandvoort terecht. Een privékamer in een stadswoning voor twee personen kost in april 2020 nog 108 euro per nacht, maar begin mei is dat opeens opgelopen tot 1500 euro per nacht bij Airbnb. Een appartement voor vier personen in Strandzicht kost 12.700 euro voor vier nachten.

F1: Jackpot voor hotels in Zandvoort en omgeving

Afwachten

Opvallender is echter dat op meerdere sites nog niets kan worden geboekt zoals bij de VVV, Hoteliers.com, Palace Hotel en Center Parcs. „We hebben onze kamers er nog niet op staan”, geeft de eigenaar van Hotel Hoogland (lid van Hoteliers.com) toe. „Ik heb wel enkele aanvragen binnen voor onze dertig kamers, maar daar heb ik nog niets mee gedaan. Iedereen wacht even af welk weekend het nu definitief wordt en daarna worden de prijzen bekend gemaakt. Natuurlijk gaan die fors omhoog, maar we moeten het niet in het belachelijke trekken.”

Niels Marcelis van Rental Valley, beheerder van honderd Airbnb’s in Zandvoort en omgeving, verwacht dat de prijzen fors omhoog gaan. „Enkele kamers stonden al online en zijn nu weg, maar de meeste verhuurders wachten nog. Bij events in Amsterdam zien we ook altijd de prijs stijgen, maar de Formule 1 is veel groter. Het zullen vooral buitenlandse gasten zijn, want Nederlanders gaan gewoon na afloop weer naar huis.”

Bij CenterParcs zijn de huisjes en de hotelkamers wel in april en juni 2020 te huur, maar heel mei is nog geblokt. „Er is een externe partij die in het raceweekend alles wil boeken, alleen is nog niet bekend welk weekend het nu wordt. Nog even afwachten dus”, laat de woordvoerder weten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.