Vrouwen van Laren hopen volgend seizoen op meer na nederlaag tegen Oranje-Rood

Vrouwen van Laren hopen volgend seizoen op meer na nederlaag tegen Oranje-Rood
Laren-speelster Joëlle Ketting (hier scorend tegen Bloemendaal).
© Archieffoto
Hockey

In de eerste seizoenshelft was Oranje-Rood een concurrent voor een plaats bij de play-offs, maar de strijd werd al vrij snel beslist in het voordeel van de Eindhovense club. Laren verloor gisteren met 2-1 en eindigt de competitie als vijfde, met elf punten achterstand op de vierde plaats.

Oranje-Rood had de punten nodig om derde te worden, wat lukte omdat SCHC van Den Bosch verloor. Bijna gooide Laren nog roet in het eten. De Eindhovenaren waren in de eerste helft via Donja Zwinkels op 1-0 gekomen (strafcorner), na rust verdubbelde Laura Nunnink de score. Maar Laura Marell bracht met nog een paar minuten de spanning terug.

Zoals gebruikelijk bij een achterstand haalde Robert-Jan Cox de keeper naar de kant en met een extra speelster in het veld kwamen er ook nog kansjes. ,,Het kon beide kanten op”, zegt Cox. ,,Het was een goede wedstrijd, zeker omdat wij onze eindpositie al wisten en Oranje-Rood nog moest.”

Laren speelde een goed slot van de competitie. Er werd weliswaar afgesloten met een nederlaag, daar stonden drie winstpartijen achter elkaar tegenover. Gezien de kwaliteit van de top vier is het ook geen schande dat de play-offs werden gemist, maar vervelend blijft het wel voor een club als Laren, die nu voor de derde opeenvolgende keer moet toekijken. Volgend jaar hoopt Cox op meer. ,,Het gat verkleinen zegt me niets, vijfde is vijfde. We willen wat meer volgend jaar en om dat te bereiken moeten we vooral stabieler worden. Dus niet een kwart supergoed, om het kwart daarna weer heel dramatisch te spelen.”

Volgend seizoen zal Cox met een kleinere selectie werken, om ook de jeugd makkelijker te laten doorstromen. Hoe het team er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar zeker is wel dat Josien Galema en Emma Vrieler dan niet meer van de partij zijn. Galema stopt, Vrieler is er nog niet over uit of ze doorgaat met tophockey.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie