Premium

Play-offs voor hockeysters Bloemendaal om zich te handhaven

Play-offs voor hockeysters Bloemendaal om zich te handhaven
Kampong opent de score door een strafcorner te benutten.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Bloemendaal

Er heerste een bijna feestelijke stemming zondagmiddag even voor twee uur op ’t Kopje. Want Bloemendaal had zojuist weliswaar een 1-3 nederlaag moeten slikken tegen Kampong, maar wist zich desondanks verzekerd van het spelen van play-offs.

Oorzaak: Groningen had ook verloren, met 9-0 bij en van Amsterdam. Wat betekende dat de ploeg uit het hoge noorden volgend seizoen een stap terug moet doen en rechtstreekse degradatie uit de hoofdklasse voor Bloemendaal werd afgewend. Waarmee het blije gevoel was verklaard bij de Damus.

Het seizoen is dus nog niet ten einde voor Bloemendaal, de competitie wel. Daarin liepen de zaken niet helemaal zoals wellicht verwacht. Van de tweeëntwintig wedstrijden gingen er vijftien verloren. Zes keer werd gelijkgespeeld en één keer (thuis 1-0 tegen Groningen) werd er gewonnen.

Waarbij vooral het maken van doelpunten moeilijk bleek. Zestien keer werd er gescoord, wat op het hoogste niveau aan de lage kant is. Tweeënvijftig keer werd de eigen keeper door tegenstanders verschalkt. Aan inzet, een positieve instelling en kameraadschap ontbrak het geen enkele wedstrijd.

Goede wil voerde ook de boventoon in de openingsfase tegen Kampong. De ploeg van coach Teun de Nooijer kon daar evenwel geen potten mee breken. De bezoekers hadden trouwens niets meer te winnen of te verliezen, maar wekten niet de indruk de punten zomaar weg te willen geven.

Sterker, de Utrechtenaren gingen vol overgave op zoek naar de openingstreffer, maar vonden in eerste instantie Bloemendaal-goalie Diana Beemster op hun pad. En waar Beemster moest capituleren, was er altijd wel een stick van een teamgenoot die een tegendoelpunt voorkwam. Halverwege het tweede kwart ging het evenwel toch mis. De vijfde Utrechtse strafcorner werd door Michelle Fillet hard en hoog achter Beemster geslagen: 0-1, tevens de ruststand.

Na de thee gooide Bloemendaal het over een andere boeg. Met lange passes van achteruit werd geprobeerd om de spitsen Nine Rijna en Myrthe van Kesteren snel te bereiken. Dat lukte een paar keer net niet, meestal helemaal niet. Aan de andere kant toonde Kampong zich effectief.

Pheline Verhoeven dook plotseling volledig vrij op voor Diana Beemster en het was 0-2. Even later werd Nine Rijna vanaf de linkerflank prima aangespeeld.

De passeerbeweging langs een Utrechtse verdediger was fraai, de afronding eveneens: 1-2. Bloemendaal zette aan voor een slotoffensief en kreeg bijna loon naar werken. Maar de inzet van Kim van Leeuwen, na een prachtige voorbereiding van Pili Romang, ging net naast.

Waarna Michelle Fillet haar tweede van de middag achter Diana Beemster knalde en Bloemendaal opnieuw met lege handen stond.

Melle Spruijt wilde na afloop niet te lang stilstaan bij de nederlaag. ,,Ik kijk liever vooruit naar de play-outs, die eind mei begin juni gespeeld worden. Dan moeten we er gewoon weer staan.”

Na de play-outs neemt de net 25 jaar geworden Spruijt na negen jaar Bloemendaal afscheid. ,,Ik ben pas geleden afgestudeerd als arts en ga werken in het Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Dat valt niet met hockey te combineren.”

Voorkeur voor een tegenstander in de play-outs heeft zij niet. ,,Het wordt HGC of MOP. Tegen HGC heb ik al een paar keer gespeeld. Als ik dan toch moet kiezen, laat het dan maar MOP zijn.”

Bloemendaal-Kampong 1-3

26. Fillet 0-1, 49. Verhoeven 0-2, 53. Rijna 1-2, 67. Fillet 1-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen