Kamar Nadjimi gekozen als conciërge van 2019: ’Hoffelijk en altijd aardig’

Kamar Nadjimi gekozen als conciërge van 2019: ’Hoffelijk en altijd aardig’
Evert Kamp, Karam Nadjimi en Mario Commissaris.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Rijsenhout

Kamar Nadjimi van basisschool De Zevensprong in Rijsenhout is uitgeroepen tot Haarlemmermeers conciërge van het jaar 2019.

„Als jury hebben we dit jaar veel overleg gehad omdat we er niet helemaal uitkwamen”, vertelt D66-raadslid Gerdien Knikker, de stuwende kracht achter de verkiezing. „Elke conciërge heeft zijn eigen unieke verhaal, de scholen zijn totaal verschillend en ook bij de eindopdracht werd duidelijk dat ze allemaal hun beste beentje voor zetten om alles goed te laten verlopen op school. Voor ons zijn ze alledrie winnaars.”

De verkiezing is nu voor de tweede keer gehouden. Doel ervan is het onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten, omdat zij meestal achter de schermen werken. ’Conciërges zijn het kloppend hart van een school en zetten zich dagelijks keihard in om hun school schoon, netjes en veilig te houden’, aldus de organisatie.

Alle scholen in Haarlemmermeer kunnen hun conciërge nomineren. Via de D66-website kan er op hen worden gestemd. De drie met de meeste stemmen krijgen een eindopdracht van de jury, die bestaat uit Anneke Slegers (voormalig directrice Bikube), Peter Schreuder (onderwijsexpert), Gerdien Knikker (raadslid) en John Nederstigt (voormalig wethouder onderwijs).

Dit jaar werden genomineerd Stefan Rang van De Vredeburg (Hoofddorp), Evert Kamp van de Oranje Nassau School (Badhoevedorp), Laarbi Bargach van De Bosbouwers (Hoofddorp), Mario Commissaris van het Braambos (Hoofddorp) en Kamar Nadjimi van De Zevensprong.

Nadjimi is afkomstig uit Afghanistan, waar hij schooldirecteur was. Zijn papieren gelden in Nederland niet maar hij wilde toch in het onderwijs werken en werd conciërge. Uit het juryrapport: ,,Hij is de Haarlemmermeerse olie van de school. Door hem loopt alles gesmeerd. Hij is dienstbaar, behulpzaam en oplossingsgericht. Hij is hoffelijk, bescheiden en buitengewoon aardig.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie