Finale Wijnvrouw van het jaar in Villa Westend Velserbroek

Deze bezoeker heeft er zin in.

Pieter van Hove
Velserbroek

Het Wijnfestival tussen 30 mei en 2 juni op het strand van Villa Westend in Velserbroek is tevens de finale van de verkiezing Wijnvrouw van het jaar.

Tijdens het evenement, dit jaar voor de vijfde keer, staat - uiteraard - in het teken van wijn. Er zijn diverse foodtrucks, workshops, proeverijen, theateracts, vinyl dj’s en genoeg banken en relaxte zitjes om een drankje te nemen. Uiteraard is er het nodige te eten.

In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal verkocht. Daarnaast zijn er foodtrucks met charcuterie, bavette, verse kreeft en pizza’s.

Voor het eerst is op het strand ook een Spaans tapasrestaurant. Oesters zijn er ook, die kosten een euro per stuk. Overdag zijn er verschillende shows met uiteenlopende onderwerpen. Zo kan de bezoeker nagaan of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak.

Ook kunnen wijnliefhebbers hun kennis testen tijdens een blindproeverij. Verder is er een wijnquiz met een aantal prijzen.

Aan kinderen is ook gedacht. Voor hen is Villa’s Culinair Wijntheater één groot water- en zandspektakel. Hen wordt aangeraden om zwemspullen mee te nemen.

De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie en het programma op www.villawestend.nl of www.wijntheater.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.