Laatste kans om te stemmen voor de Olifant-publieksprijs

Stem voor de publieksprijs

Stem voor de publieksprijs

Leontien van Engelen
Haarlem

Het begint er nu echt om te spannen. De stembus voor de publieksprijs van De Olifant is nog een aantal dagen geopend.

Nog steeds is het spannend aan kop van het klassement, maar een van de kandidaten begint zich nu wel een beetje af te scheiden van de rest. Maar het is zeker nog geen gelopen koers. Nog tot en met zondagavond kan er gestemd worden op Pirita Alderliefste, Joke Breemouer, Jacqueline Govaert, Yorick van Norden en Marlies Visser. Ruim 1200 stemmen zijn momenteel uitgebracht op de vijf kandidaten die door de jury zijn genomineerd voor de kunst- en cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant. Stemmen kan hier.

Voor degene die nog geen keuze heeft weten te maken, op de site zijn ook alle interviews met de verschillende kandidaten terug te lezen.

Stadsschouwburg

De Olifant wordt dit jaar voor de vijfentwintigste keer uitgereikt. Dat gebeurt op maandag 20 mei tijdens een feestelijke avond in de jarige Stadsschouwburg van Haarlem. De publieksprijs wordt door - de naam zegt het al - het publiek bepaalt, de jury kiest de winnaar van de juryprijs. Vorig jaar viel de eer te beurt aan beeldend kunstenaar Sjoerd Buisman (juryprijs) en aan Eline Schmidt en Koen van der Wel van Koel Creative Productions die met overweldigende meerderheid de publieksprijs voor zich opeisten.

Zo’n ruime voorsprong voor de publieksprijs is het dit jaar zeker niet. Hoewel twee kandidaten zich al vrij snel losmaakten van de overige drie, is het nog helemaal niet zeker wie op maandag 20 mei door burgemeester Jos Wienen op het podium van de Stadsschouwburg wordt gevraagd om de sculptuur en de geldprijs van 1000 euro in ontvangst te nemen. In de vijf dagen die resteren tot de stembus op slot gaat kan er namelijk nog veel veranderen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.