Premium

Telstar-voorzitter Pieter de Waard heeft zijn tien handtekeningen bijna binnen

Telstar-voorzitter Pieter de Waard heeft zijn tien handtekeningen bijna binnen
Pieter de Waard.
© Archieffoto/Ron Pichel
Velsen-Zuid

Algemeen directeur van Telstar Pieter de Waard heeft negen afgevaardigden achter zich die zijn kandidatuur als bondsvoorzitter voor de KNVB ondersteunen. Daarmee lijkt het erop dat De Waard een verkiezing in de bondsvergadering van de KNVB gaat afdwingen.

De KNVB heeft een commissie ingesteld die een kandidaat voor het bondsvoorzitterschap aanwijst. Ook anderen kunnen zich kandideren.

De voorwaarde is dat de kandidaat dan minstens tien van de zestig leden van de bondsvergadering achter zich heeft. In dat geval komt er een verkiezing voor de opvolger van huidig voorzitter Michael van Praag.

Lees ook: In een Suzuki Alto met wannabe bondsvoorzitter Pieter de Waard naar MVV en La Place

De Waard: „Ik heb nu negen handtekeningen, de tiende is onderweg. Ik ben bij zo’n vijftien clubs langs geweest. De reacties zijn goed, veel clubs herkennen zich in mijn verhaal dat de kosten en baten in het voetbal eerlijker moeten worden verdeeld. Veel mensen vinden de ideeën verfrissend. Men vindt dat er meer moet worden geïnnoveerd.”

De commissie van de KNVB zal tijdens de bondsvergadering een kandidaat voordragen. Duidelijk is dat De Waard dat niet zal zijn.

Lees ook: KNVB kan De Waard uit Telstar halen, maar je haalt Telstar niet uit De Waard

„Ik stond op een lange lijst met kandidaten, maar ze hebben me afgebeld voor de korte lijst. Daar ben ik vijf dagen ziek van geweest, het was mijn diepste wens om voorgedragen te worden.”

Over media-aandacht heeft de excentrieke bestuurder niets te klagen, erkent hij zelf. „Het is ongelooflijk. Nico Dijkshoorn nam mij in een column op de hak. Geweldig vind ik dat, ik lag helemaal gevouwen. Zoiets toont dat je iets losmaakt bij mensen.”

Volgens De Waard is zijn clowneske imago geen belemmering in zijn strijd om bondsvoorzitter te worden.

„Helemaal niet. In de voetballerij kennen mensen mij. Mensen prikken daar doorheen. Ze weten dat ik al 12,5 jaar met mijn poten in de klei sta als algemeen directeur van Telstar. Naast de grappen en grollen staat ernst en vakmanschap.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen