Spanning bij publieksprijs De Olifant; nek-aan-nek-race tussen twee kandidaten

Jacqueline Govaert heeft met Krezip al een prijs te pakken: een gouden plaat.

Jacqueline Govaert heeft met Krezip al een prijs te pakken: een gouden plaat.© Foto Starsquid

Leontien van Engelen
Haarlem

Bijna elfhonderd stemmen zijn al uitgebracht voor de publieksprijs van De Olifant, de kunst- en cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant.

Het publiek kan nog tot 12 mei een stem uitbrengen op Pirita Alderliefste, Joke Breemouer, Jacqueline Govaert, Yorick van Norden of Marlies Visser, de vijf genomineerden voor De Olifant. Het is aan kop ongemeen spannend. Twee van de vijf kandidaten hebben een behoorlijke afstand genomen van de overige drie, maar liggen zo dicht bij elkaar dat er nog helemaal niets beslist is. Dat geldt overigens ook voor de drie ’achterblijvers’; de stembus is nog ruim anderhalve week geopend, dus is er nog van alles mogelijk.

Dit jaar wordt De Olifant voor de vijfentwintigste keer uitgereikt. Dat gebeurt daarom eenmalig niet in de Philharmonie, maar in de jarige Stadsschouwburg en wel op maandagavond 20 mei. Tijdens een feestelijke avond, waar voor alle genomineerden speciale verrassingsoptredens worden uitgevoerd, reikt burgemeester Jos Wienen zowel de publieks- als de juryprijs uit. Stemmers voor de publieksprijs maken kans om te worden uitgenodigd om deze speciale avond bij te wonen.

Prijs

Overigens heeft genomineerde Jacqueline Govaert al een prijs te pakken, zo werd maandag bekend. Krezip, de band die binnenkort een tijdelijke comeback maakt, ontving in een gouden plaat voor zes miljoen streams van hun nieuwe single ’Lost Without You’ .

Terug naar die andere prijs, De Olifant. Stemmen voor de publieksprijs kan dus nog steeds. Kijk op www.haarlemsdagblad.nl/deolifant of www.ijmuidercourant.nl/deolifant. Daar zijn ook de interviews met de vijf genomineerden te lezen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.