Telstar te slordig in vissersderby tegen Volendam [video]

Velsen-Zuid

’Bedankt dat u het heeft volgehouden’, riep de stadionspeaker na afloop van het gelijke spel tussen Telstar en Volendam. Als er al iets is wat supporters over tien jaar nog weten over deze vissersderby dan zal het zijn dat Telstar zijn laatste hoop op de play-offs vrijdag zag verdampen.

Met nog een paar minuten voor tijd liep Moreira naar de bal voor een vrije trap vanaf de rand van de zestien. De mogelijkheid om de overwinning voor de poorten van de hel binnen te slepen. Zijn schot ging echter zo hoog over dat de bal zelfs voorbij de bomen achter de zuidtribune terecht kwam.

Het was exemplarisch voor Telstar in de tweede helft. Spelers wisten elkaar niet meer te vinden, een idee ontbrak en spelers maakten veel slordige fouten.

De anders toch zo stabiele Elso Brito leverde de bal in bij Rodney Antwi en mocht van geluk spreken dat de spits niet weg kon komen. „Het was erg slordig vandaag, het liep niet lekker in het team”, vond Terell Ondaan. „Zelf was ik niet echt gelukkig in mijn acties.”

Telstar te slordig in vissersderby tegen Volendam [video]
Terell Ondaan zet Telstar op voorsprong tegen Volendam.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Trainer Mike Snoei deelde de analyse van zijn aanvalsleider. „We hadden zo graag willen winnen, maar het ontbrak vaak aan de eindpass. Volendam had vooral in het begin van de tweede helft het betere van het spel. Zij begonnen erg dominant te worden, daardoor moesten we wat aanpassingen doen. Ik vond dat we het in de laatste fase van de tweede helft toch weer aardig voor elkaar hadden.”

In de eerste helft waren de verhoudingen andersom geweest. Waar FC Volendam al weken nergens meer voor speelt, gloorde er voor Telstar voor aanvang van de wedstrijd nog een klein straaltje hoop.

Het team van Mike Snoei keek tegen een achterstand van vijf punten aan op periodekoploper Almere City en hoopte op een misstap van de Almeerders tegen Jong PSV. De ploeg straalde uit om er vrijdag een gedenkwaardige wedstrijd van te maken.

De bezoekers daarentegen waren nergens. Het maakte de eerste helft een haast angstige indruk. De spelers wisten de bal amper in de ploeg te houden en de kansjes die het kregen ontstonden vooral vanuit lange ballen. Het duurde twintig minuten voordat een van beide ploegen tot een uitgespeelde kans kwam.

Een mooie combinatie tussen Telstar-spelers Melle Springer en Sven van Doorm leidde tot een schot voorlangs. Een paar minuten later was het wel raak. Senne Lynen zond een prachtige crossbal naar Ondaan. Die was koel en verschalkte Nordin Mulder vanuit de kleine hoek.

Het leek op dat moment een eenvoudig avondje voor Telstar te gaan worden, maar vlak voor tijd werd het vanuit het schijnbare niets toch gelijk. Derry John Murkin verzond een bal vanaf de zijlaan richting een vrijstaande Antwi die gemakkelijk in kon koppen.

In de tweede helft draaiden de rollen om. Telstar zakte steeds verder terug en Volendam kreeg ruimte tot het maken van combinaties. De grootste kans was voor de opvallend sterk spelende Murkin. Na een handig overstapje van Antwi, had hij de bal voor het intikken. Zijn schot ging hoog over. Aan het einde van de wedstrijd dwong een kopbal van Lynen keeper Nordin Bakker nog tot het uiterste.

Doordat Telstar gelijkspeelde en Almere City won, gaat de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Jong PSV alleen nog om de eer en de premies. „Een mooie gelegenheid om het seizoen op echt gras goed af te sluiten”, aldus Snoei. „We hebben onze eindsprint te laat ingezet, maar ik ben erg tevreden dat we het in elk geval nog spannend hebben gemaakt.”

Ondaan deelt dat gevoel. „Ik ben vooral trots op dit team. We hebben na de winterstop tegen elkaar gezegd dat we heel erg eerlijk tegen elkaar moeten zijn. Je moet alles tegen elkaar kunnen zeggen. Al slaan we elkaar de hersens in, we blijven toch wel vrienden. Vooral de jongere spelers moesten dat leren. Dat was de basis van de goede serie.”

Telstar-FC Volendam 1-1

27. Ondaan 1-0, 42. Antwi 1-1

Geel: 81. Lynen (Telstar), 90. Deul (FC Volendam)

Telstar Van der Maaten; Cabral, Van Iperen (59. Van Heertum), Brito, Korpershoek, Springer (68. El Idrissi); Najah, Van Doorm (76. Mertens), Lynen; Ondaan, Moreira

FC Volendam Bakker; Schouten, Tol, Baly, Smal; Visser, Doodeman, Veerman, Murkin; Antwi, Berenstein

Meer nieuws uit Sport Regionaal