Meersquash gaat thuis zwaar onderuit en kan vierde plaats in eredivisie verliezen

Van onze verslaggever
Hoofddorp

De Hoofddorpers van Meersquash zijn woensdag tegen een flinke thuisnederlaag opgelopen tegen MAX Sports uit Beverwijk. Het werd 2-12 voor de bezoekers.

De 18-jarige Tom Schreurs zorgde in Hoofddorp voor de enige punten voor de thuisploeg. De nationaal jeugdkampioen was in de eerste wedstrijd gelijkwaardig aan Roel Zwagerman, maar moest desondanks na vijf games het hoofd buigen: 11-9, 9-11, 9-11, 11-9, 7-11.

Tim Weber en Bart Ravelli konden het verlies van hun jonge teamgenoot niet compenseren. De Duitse interim-kopman was niet opgewassen tegen de sterke Engelsman Josh Masters (9-11, 8-11, 5-11). Bart Ravelli wist tegen de Spanjaard Iker Pajares ook geen enkele game winnend af te sluiten. Hij verloor in drie sets met 9-11, 5-11, 3-11.

Achterstand

Door de nederlaag lijkt de vijfde plaats dit seizoen het maximaal haalbare te zijn voor MeerSquash. De achterstand op MAX Sports, de nummer vier, is met nog twee wedstrijden te gaan opgelopen tot 19 punten. De voorsprong op de nummer zes, Squash Ridderkerk, bedraagt na deze week nog maar vier punten.

Bovenaan de ranglijst deed Victoria uitstekende zaken. De Rotterdammers wonnen zelf afgetekend (12-0) van regerend landskampioen Twente en zagen koploper Squash Drachten verrassend verliezen van hekkensluiter Squash City: 5-10.

Daardoor staat Victoria nu bovenaan met vijf punten voorsprong op Drachten en twaalf punten op Twente.

Op woensdag 8 mei en woensdag 15 mei staan de laatste twee wedstrijden van het seizoen gepland in de DPD Eredivisie.

MeerSquash komt daarin nog achtereenvolgens in actie tegen Twente pop 8 mei en Squash Ridderkerk op 15 mei.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen