Premium

Eén verkeersdrempel Haarlemse Engelandlaan verdwijnt weer

Eén verkeersdrempel Haarlemse Engelandlaan verdwijnt weer
SP-Kamerlid Renske Leijten ondersteunde de snelheidsbeperkende maatregelen.
© Archieffoto United Photos
Haarlem

Van de Engelandlaan in Haarlem wordt één verkeersdrempel weggehaald. De betreffende drempel veroorzaakt te veel trillingen in een huis.

Het betreft een drempel in het noordelijke deel van de laan, waar ook openbaar vervoersbussen overheen rijden.

Sinds september 2018 zijn snelheidsbeperkende maatregelen genomen om te voorkomen dat het autoverkeer harder dan dertig kilometer per uur kan rijden. Er zijn wegversmallingen met drempels gekomen en matrixborden die aangeven hoe hard een passerend voertuig rijdt.

De maatregelen zijn genomen op verzoek van het ’Actiecomité Engelandlaan geen racebaan’. De actie werd ondersteund door SP-kamerlid Renske Leijten.

De verkeersgroep van de vier wijkraden in Schalkwijk was tegenstander van de maatregelen, omdat ze slechts voor een deeloplossing zou zorgen. „Wij hadden een totaalplan om Schalkwijk veiliger te maken”, aldus zegsman Roel Schaart. „Maar da’s een gelopen race. Daar is niet voor gekozen.”

Overigens heeft ook een bewoner van het zuidelijk gedeelte van de Engelandlaan bezwaar gemaakt tegen de verkeersdrempel voor zijn deur. Zijn bezwaar is vooralsnog afgewezen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.