Spannende strijd bij publieksstemming Olifant 2019; twee koplopers

Leontien van Engelen
Haarlem

De stembus is nog niet eens anderhalve week geopend, maar nu al tekent zich een duidelijke kopgroep af bij de stemming voor de publieksprijs van De Olifant 2019, de kunst- en cultuurprijs van Haarlems Dagblad en IJmuider Courant.

Pirita Alderliefste, Jacqueline Govaert, Yorick van Norden, Marlies Visser en Joke Breemouer zijn de vijf genomineerden die door de jury zijn voorgedragen voor De Olifant 2019. Met alle genomineerden verschijnt een groot interview in de kranten en op de website.

Pirita Alderliefste, Marlies Visser en Yorick van Norden werden al eerder uitgebreid aan de lezer voorgesteld, woensdag is het de beurt aan Joke Breemouer. Jacqueline Govaert sluit zaterdag de interviewronde af.

Naast de publieksprijs wordt maandag 20 mei tijdens een feestelijke avond in de Stadsschouwburg Haarlem ook een juryprijs uitgereikt door burgemeester Jos Wienen. Een tussenstand van de publieksstemming laat zien dat twee van de vijf kandidaten een aardige voorsprong hebben genomen op de rest.

De twee koplopers - wie dat zijn, houden we geheim - zitten qua aantal stemmen heel dicht bij elkaar. Maar er kan nog veel veranderen want stemmen kan nog tot en met 12 mei via de website. Daar zijn ook alle reeds gepubliceerde interviews nog eens terug te lezen.

Wanneer u uw stem uitbrengt, maakt u kans om uitgenodigd te worden om aanwezig te zijn bij de grote feestavond op 20 mei.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.