Avondvierdaagse IJmuiden gered door Rotaryclub IJmond

Avondvierdaagse IJmuiden gered door Rotaryclub IJmond
De vierdaagse in 2018.
© Archieffoto United Photos/Dennis Gouda
IJmuiden

IJmuidense kinderen kunnen in juni toch de avondvierdaagse lopen. In maart trok wandelvereniging de Kennemer Jagers de stekker uit het evenement in verband met het gebrek aan vrijwilligers, Rotary IJmond blaast de wandelingen nieuw leven in.

Rotaryclub IJmond vond het afblazen van de het wandelevenement erg jammer voor de kinderen, laat Pieter Oosthoek van de Rotaryclub weten. De IJmuidense vierdaagse start op 3 juni in Driehuis en wordt gesponsord door de Rabobank.

,,Wij vinden dat de avondvierdaagse gewoon niet mag stoppen, we willen kinderen juist aanmoedigen meer te bewegen’’, licht Oosthoek het besluit van zijn club toe. ,,Bovendien brengt dit evenement scholen, ouders, kinderen en vrijwilligers dichter bij elkaar en daar zetten we ons als Rotary graag voor in.’’

Ervaring

De organisatie is, gezien de korte tijd waarin alles moet gebeuren, nog een hele uitdaging. Maar het is zeker een uitdaging die de club op wil pakken. De Rotaryclub IJmond krijgt daarbij hulp van wandelvereniging de Kennemer Jagers die 35 jaar ervaring heeft met de organisatie van het loopevenement. Dat de wandelingen door kunnen gaan, is voor Kennemer Jager-secretaris Paul Koster een opluchting. ,,Het is een pak van mijn hart’’, laat hij weten. Zijdelings is hij achter de schermen nu betrokken bij het regelwerk.

Begin maart maakte de wandelvereniging bekend de organisatie niet rond te krijgen. De organisatie van het wandelevenement in Velserbroek bood al aan dat IJmuidense kinderen daar mee mochten lopen, dat is met de tussenkomst van Rotaryclub IJmond dus niet meer nodig.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie