Telstar geeft Roda JC pak slaag: 4-0

Telstar geeft Roda JC pak slaag: 4-0
Velsen-Zuid

Telstar heeft zondagmiddag thuis met 4-0 gewonnen van een onthutsend slecht Roda JC.

Na de nederlaag van Telstar uit bij Almere City leek de kans op deelname aan play-offs voor promotie naar de eredivisie verkeken. Alleen een wonder zou de Velsenaren nog kunnen redden. Telstar staat vijftiende en heeft een achterstand van zeven punten op nummer elf, de plek die recht geeft op de play-offs. Roda JC is wel nog volop in de race voor de play-offs. Daar was maandagmiddag niets van te zien. De spelers van interim-trainer Eric van de Luer maakte een uitgebluste indruk. Door slap verdedigen kwam Telstar in de tweede minuut al bijna op voorsprong. Vanuit een soort flipperkastsituatie kon Van Huizen vrij inschieten, maar hij stuitte op doelman Tom Muyters.

In de twaalfde minuut was het wel raak, toen Van Doorm de bal voorgaf en Ondaan snoeihard inschoot. Roda JC kwam geen enkel moment tot een goede aanval. Telstar daarentegen kreeg nog een aantal goede kansen, maar wist die niet te benutten.

In de tweede helft lukte dat wel. Moreira wurmde zich tussen de Roda-fans door en gaf de bal aan Lynen die inschoot. Henk Dijkhuizen was zijn frustratie niet de baas en maakte een veel te harde overtreding op Elso Brito. Hij kreeg rood. Vanuit de gegeven vrije trap van Ondaan wist Van Huizen de bal binnen te lopen. Roda JC zette een soort handbalverdediging van negen man achter de bal op, maar verdedigde zo slecht dat Telstar er simpel doorheen kon voetballen. Ondaan tekende in de 72e minuut voor de vierde goal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie