Volleyballers Spaarnestad laat kampioen goed zweten

Mart Spierdijk laat
Haarlem

,,Het zou leuk zijn als we hun feestje daar een beetje kunnen dwarsbomen’’, waarschuwde Spaarnestad-trainer Hicham Cherouate de mannen van koploper Huizen vorige week al. De uiteindelijke kampioen bleek die waarschuwing zaterdag niet helemaal mee te hebben gekregen: 3-2.

Toen de Huizers op een 2-0 voorsprong kwamen, nam het publiek al een voorschot op de titel, die bij het binnenhalen van een derde set een feit zou zijn voor Huizen. Nadat de thuisploeg de eerste twee sets met groots machtsvertoon had binnengehaald, leek het er niet op dat Spaarnestad daar nog een stokje voor kon steken.

Niets bleek minder waar. ,,We wilden er natuurlijk een echte wedstrijd van maken. Als ze het niet cadeau krijgen, is het toch ook veel mooier. We hebben ze uiteindelijk nog goed laten zweten’’, vertelde Spaaarnestad-speler Gerard Top.

Door twee gelijkopgaande sets met 25-23 te winnen, maakten de Haarlemse routiniers de wedstrijd en de strijd om de titel nog spannend.

In de beslissende set liet Huizen echter zien waarom het de titel verdient: 15-6. ,,Hun kampioenschap is volkomen terecht. Wat een groei heeft Huizen dit seizoen doorgemaakt’’, gaf ook Top toe, die met Spaarnestad uiteindelijk op een gedeelde vijfde plek eindigde.

De vrouwen van Spaarnestad konden het de aanstaand kampioen niet moeilijk maken. De Haarlemsen verloren zaterdag met 0-4 van Thor en eindigden zo op een vijfde plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen