RKVV Velsen wacht zeer drukke week na winst op AGB

Amsterdam

RKVV Velsen uit Driehuis is weer een plekje gestegen op de ranglijst na de 1-2 zege op AGB.

Vorige week verloor het team van Martin Haar de koppositie aan Jos Watergraafsmeer. FC Boshuizen, waar Velsen nog over een maand naar toe moet, won deze zondag juist weer van Jos. Het werd 3-1.

„De competitie is spannend en het blijft een nek aan nek race”, vertelde Haar, die minder te spreken is over het komende speelschema.

„Alle teams hebben een week rust en kunnen herstellen. Wij spelen drie keer in een week tijd”, aldus Haar, die komende woensdag thuis opnieuw tegen AGB speelt en de maandag erop wacht Zeeburgia.

De Amsterdammers zijn door de tuchtcommissie gestraft voor het onreglementair meespelen van Rahim Abdul. De KNVB besloot dat AGB acht duels moet overspelen. Waaronder dus tegen Velsen, dat op zich blij moet zijn met deze herkansing. In december eindigde het duel in 1-1.

Zondag op een erbarmelijk slecht veld kwam AGB er niet aan te pas. Het is dat Patrick Castricum, Giovanni Dors, Mischa Plug en Bastiaan Scholten de grootste kansen om zeep hielpen anders was de uitslag hoger geweest.

Marc Kloosterboer opende de score na een prima aanval maar Amsterdam Gencler Birligi kwam na een dekkingsfout op 1-1.

In de tweede helft werd een vrije trap van Daniel Zuiverloon met het hoofd verlengd door Castricum. Kloosterboer stond aan het eind van de aanval en maakte met een stiftbal zijn tweede treffer van de middag. „Het is tot nu toe een geweldig seizoen en het tweede team is vandaag kampioen geworden.”

Bas Naber heeft met Hillegom zijn eerste overwinning te pakken. Na nederlagen tegen JOS, Velsen en Zaanlandia smaakte de 4-1 zege tegen FC Uitgeest bijzonder lekker. Naber gaf dezelfde elf als een week eerder de voorkeur.

„Het was dik verdiend. En door het verlies van Hoofddorp (0-4 tegen DSOV red.) staan we weer in de buurt van een veilige plaats. Tweede paasdag spelen we tegen Hoofddorp”, ziet Naber weer kansen om uit de gevarenzone te geraken.

Jeroen Dedel bepaalde de 1-0 ruststand. Via Mitchell van der Paard, opnieuw Dedel en Niels van Veen liep de thuisploeg uit naar 4-0. „Jammer dat de 4-1 nog viel maar de manier van spelen geeft vertrouwen voor het restant van de competitie.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen