Reliever Nathan Diaby houdt Quick keurig onder de duim

Honkbal

Pioniers heeft de punten gedeeld met Quick Amersfoort. Zaterdag werd op eigen veld met 6-7 verloren en gisteren volgde met 9-6 revanche.

Pioniers kende zondag een prima start met twee punten in de openingsinning. Goedkope punten want het veld van Quick ging tweemaal in de fout. In de vierde slagbeurt was er een belangrijke honkslag van Mark Smit, goed voor twee punten en een 1-6 voorsprong.

Maar in de gelijkmakende slagbeurt wankelde startend werper Lars Broersen. Hij moest worden vervangen door Nathan Diaby die dat meer dan prima deed. De voorsprong was inmiddels wel geslonken tot 5-6. De Hoofddorpers wisten echter nog regelmatig een puntje mee te pakken terwijl Diaby alleen in de laatste slagbeurt nog een punt moest incasseren. Aanvallend was Pioniers getuige de veertien honkslagen ook meer dan prima opdreef.

Een dag eerder kwam de inhaalrace van Pioniers te laat. Vijf punten in de zevende inning waren niet voldoende om een 6-7 nederlaag te voorkomen. Voormalig profspeler Paul Brands kende aanvallend een goede middag. Hij nam vier van de acht Hoofddorpse hits voor zijn rekening.

Na zes duels staat Pioniers keurig derde met vier overwinningen en twee nederlagen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen