Onze Gezellen al zes duels ongeslagen

Bart Slegers
Amsterdam

Onze Gezellen klimt langzaam uit het dal. De laatste zes duels werd er niet verloren en tegen Germaan/De Eland won OG met 1-2.

OG-trainer Pascal de Wit paste tegen de Amsterdammers weer veel A-junioren in. In de eerste helft leek dat nog niet zijn vruchten af te werpen, want een eigen doelpunt van Dennis van Wingerden leverde een 1-0 ruststand op.

In het tweede bedrijf leverde een mooie actie van Tim Mensink waarbij twee tegenstanders werden uitgekapt de gelijkmaker op. Tien minuten voor tijd debuteerde Kevin Cremers en die zorgde enkele tellen later voor de bevrijdende tweede goal van OG.

,,Dit is heel fijn. Het levert nog geen stijging op de ranglijst op, maar we zijn op de goede weg”, aldus OG-trainer Pascal de Wit.

Terrasvogels uit Santpoort-Zuid pakte drie vitale punten tegen BSM (2-1).

Na de sterke vertoning tegen Geel Wit ’20 konden de Bennebroekers geen passend vervolg geven in het daaropvolgende duel. ,,We waren niet slim genoeg op de momenten dat het moest”, zo verduidelijkte trainer Lennart Loorbach.

Waar Quinte Lammerse nog wel de 0-1 maakte, kwam Terrasvogels na de rust sterk terug. Thom Specht was net ingevallen en verzorgde meteen de gelijkmaker. Vincent Cuvelier scoorde uiteindelijk de winnende treffer.

,,Het is wel afzien met deze ploeg als trainer”, grapte Terrasvogels-trainer Kick de Groot. ,,Als we winnen is het altijd nipt. We hebben dit seizoen alleen tegen VVA/Spartaan een keer voorgestaan met twee doelpunten verschil. Rustig achterover leunen is er dus niet bij. We scoren erg moeizaam. Kijk maar naar ons doelsaldo”, verwoordde De Groot het seizoen van zijn ploeg treffend.

DSS zag in de laatste minuut de winst in rook opgaan. NFC pakte een punt met het 2-2 gelijkspel.

Na een misverstand kwam DSS op achterstand. Een kopbal van Wesley Tan bracht de stand weer in evenwicht. Na hands kreeg DSS een strafschop en die werd door Obaida Dalla benut.

Rick van der Vuurst ontving een kwartier voor tijd een tweede gele kaart. Daarvoor werd NFC ook al gereduceerd tot tiental. In blessuretijd lieten de Amstelveners DSS in mineur achter.

Spaarnwoude was nog niet uitgefeest na het behalen van de titel in de vierde klasse D. Tegen VVA/Spartaan startten de Spaarndammers slap en dat werd de ploeg fataal met een zeldzame 3-2 nederlaag.

De Amsterdammers kwamen op 1-0 en 2-0, maar de bezoekers leken alsnog een punt te pakken na treffers van Don Rutte en Sem Kroon. Na rode kaarten van doelman Patrick Kort en Tim Visser verloor de ploeg alsnog.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen