Bloemencorso trekt Haarlem binnen [video]

Haarlem

Het Bloemencorso van de Bollenstreek trok zaterdag van Noordwijk naar Haarlem. Voor het eerst sinds mensenheugenis trokken de praalwagens en luxe auto’s dit jaar onder belangstelling van duizenden kijkers door de Raadhuisstraat en de Binnenweg in Winkelcentrum Heemstede om via de Lanckhorstlaan over Herenweg koers te zetten naar Haarlem.

Haarlems Dagblad had een livestream op zijn Facebookpagina. Onze cameraman stond op de Binnenweg in Heemstede.

Lees ook: Heemstede geniet van het langstrekkende corso [video]

Een grote verandering ten opzichte van voorgaande jaren, die uitstekend paste binnen het motto van het corso: ‘Changing World’. Ook de komende drie jaar zal het corso door Heemstede-centrum trekken.

Traditiegetrouw hadden de verschillende corsowagens en hun ontwerpers een grote mate van vrijheid of ze wel of niet aansluiten bij het thema. ‘Growing a better world together’ heet de corsokar van Rabobank-Bollenstreek-Haarlem en omstreken.

‘China, from ancient to modern’ van de Volksrepubliek sluit ook aardig aan net als ‘Verandering dierenrijk’ of ‘Evolutie’. Maar dat geldt veel minder voor titels als ‘Rise of the Phoenix’ van KAVB De Zilk of ‘Hollandse meesters’ van gemeente Haarlem.

Het grootste deel van het publiek langs de route gaat het toch vooral om de bloemenpracht als zodanig. Rond halfelf arriveert het corso in de Spaarnestad uiteindelijk op de Gedempte Oude Gracht. Zondag zijn er rond de opgestelde wagens allerlei activiteiten, terwijl op de Grote Markt bovendien de Haarlemse centrumkermis in volle gang is.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie