Waar is het verzekeringsgeld van Cor en Trijntje gebleven?

Het gaat niet om tonnen, maar Jaap Wit zit er toch mee. Waar is het geld gebleven dat zijn broer en schoonzus hebben gespaard bij verzekeraar De Facultatieve?

Broer Cor en schoonzus Trijntje waren lid van De Facultatieve en bij het overlijden van Cor werd ruim honderd euro uitgekeerd aan zijn vrouw. Nadien werd De Facultatieve overgenomen door Ardanta, dat weer een dochter is van verzekeraar ASR.

Toen eind vorig jaar Trijntje Wit overleed, verwachtte zwager Jaap eveneens een uitkering, maar Ardanta kon het lidmaatschap niet terugvinden in de boeken. Jaap was al die jaren al postadres voor zijn broer en schoonzus, omdat ze zelf in 1982 verhuisden naar Christchurch in Nieuw Zeeland.

Wit komt er met Ardanta niet uit en schakelt ons in. Wij benaderen ASR en aan de hand van de geboortedatum en een oud adres van Cor en Trijntje in Nederland komt er binnen een week wat meer duidelijkheid. Ardanta laat aan Jaap Wit weten dat de laatste premietermijn van 12 euro destijds niet betaald is en dat daarover brieven zijn gestuurd. Maar er is niet meer te achterhalen naar welk adres. „En mijn broer is door de aardbevingen drie keer verhuisd, dus het kan best dat die brief nooit aangekomen is.” Hoe dan ook: Ardanta keert de premie nu alsnog uit aan de erfgenamen. Maar wel na aftrek van de niet betaalde premie van 12 euro. Ook Ardanta moet blijkbaar op de kleintjes letten...

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.