Premium

Controleurs Omgevingsdienst waren 32 keer bij Harsco tussen november en januari, maar zagen veel overtredingen niet

Een asgrauwe stofwolk komt omhoog op 7 november. Op die dag was er wel een controle, maar de Omgevingsdienst miste deze overtreding.
© foto dirk-jan prins
Wijk Aan Zee

Milieucontroleurs van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied hebben in de maanden november, december en januari niet 17 keer, maar 32 keer gecontroleerd bij slakverwerkingsbedrijf Harsco. Deze informatie is door het college van Gedeputeerde Staten naar de provinciale staten gestuurd.

Hiermee spreekt de Omgevingsdienst een bericht in deze krant van 23 maart tegen. In dit artikel werd op grond van een lijst met controles die de redactie in handen kreeg, vermeld dat er in 93 dagen tijd 17 controles zijn geweest. Hoewel de Omgevingsdienst dit artikel van tevoren van deze krant ter inzage kreeg en dit op veel onderdelen uitgebreid heeft becommentarieerd, werd het geconstateerde aantal van 17 controles niet tegengesproken. Het blijken er nu dus volgens dezelfde instantie bijna tweemaal zoveel te zijn geweest. Een WOB-verzoek van deze krant om inzage te krijgen in de controlerapporten, is weliswaar toegewezen, maar de informatie is nog niet vrijgegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.