Hillegommer aangehouden vanwege brand aan de Stationsweg waarbij Chinese student Maolin Zhang omkwam

De brand aan de Stationsweg op 17 januari.© Archieffoto Flashlight Fotografie

Paul de Vlieger
Hillegom

De grote brand die in januari van dit jaar woedde aan de Stationsweg in Hillegom is waarschijnlijk aangestoken. De politie heeft maandagavond een 21-jarige Hillegommer aangehouden in deze zaak.

De brand, in de vroege ochtend van 17 januari, had dramatische gevolgen. Een van de bewoners van het pand - dat was opgedeeld in appartementen en kamers die aan verschillende mensen werden verhuurd - kwam bij de brand om het leven. Het slachtoffer was de 27-jarige Chinese student sterrenkunde Maolin Zhang, die in Leiden studeerde. Andere bewoners wisten net op tijd te ontkomen. Sommigen vluchtten slechts in ondergoed gekleed over de daken.

Het gebouw op de hoek van de Stationsweg en de 1e Loosterweg werd door de brand grotendeels verwoest. Op de benedenverdieping na is het inmiddels afgebroken.

De politie wil weinig kwijt over de aanhouding. Naar verluidt zou de verdachte in het betreffende pand hebben gewoond, maar dat wil de politie niet bevestigen. De man wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Hillegom herdenkt Zhang: ’Rust in vrede lieve buurman’

En: Slachtoffer brand Hillegom is Leidse student uit China

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.