Politiekids houden een oogje in het zeil in Hoofddorpse wijk Floriande

1 / 17
Hoofddorp

In de wijk Floriande houden leerlingen van klas 6c van basisschool Klavertje Vier sinds vandaag een oogje in het zeil. De kinderen werden dinsdagochtend officieel geïnstalleerd als ’politiekid’. De kinderen gingen vanochtend gestoken in gele hesjes en getooid met politiepet in kleine groepjes de wijk in met agenten en handhavers van de gemeente op zoek naar verbeterpunten.

Zo werd er uitgelegd wat Burgernet is, maar ook hoe een ANPR-wagen van de politie werkt. Op de Deltaweg werd een lasercontrole gehouden. De kinderen mochten zelf de snelheid van de voertuigen controleren. Wanneer er een overtreding werd geconstateerd, werd de auto door de agent aan de kant gezet en kreeg de bestuurder van een politiekid te horen dat hij te hard reed en voor deze keer een waarschuwing krijgt.

Met wisselende groepen gingen de kids met politie en handhavers de wijk in, om te kijken naar onveilige situaties, zoals open poorten en ramen. De zogenaamde voetstappenactie. Ook werden fietser aangesproken die fietsten op plekken waar dit niet mocht. Het uiteindelijke doel van ’politiekids’ is om contact te maken met de kinderen in de buurt en natuurlijk hun ouders om op deze manier meer betrokkenheid bij de buurt te creëren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.