Premium

Keeper na klap op voetbalveld Hoofddorp: 'Ik ben blij dat ik het kan navertellen’

1/7
HOOFDDORP

Uiteindelijk lijkt hij er nog goed vanaf te zijn gekomen. Keeper Rowan van Ingen, die tijdens de massale vechtpartij bij de competitiewedstrijd UNO-Geel Wit in de zaterdag vierde klasse knock-out ging, liep ’slechts’ een hersenschudding op.

Uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis wees dat uit. Daarbij ging de 24-jarige keeper van het Hoofddorpse UNO ook door een scan. „Ik heb verder nog wat pijn aan mijn kaak, maar die is niet gebroken. Ernstig letsel is mij gelukkig bespaard gebleven. Ik ben blij dat ik dit kan navertellen. De dokter gaf verder aan om het de komende tijd wat rustig aan te doen.”

Dat laatste zal Van Ingen zeker in acht nemen. Deze zondag zou hij vanwege de scheidsrechterscursus van de KNVB die hij volgt, actief zijn, maar daar moet hij van afzien. Van Ingen twijfelt of hij deze cursus wel gaat afmaken. „Na wat ik allemaal heb meegemaakt, weet ik het niet meer zo zeker. Het heeft mij behoorlijk in de war gemaakt”, aldus de doelman. Hij heeft zondag aangifte gedaan bij de politie.

Lees ook: Gewonde bij geweld op voetbalveld in Hoofddorp, grensrechter aangehouden [video]

Keeper na klap op voetbalveld Hoofddorp: 'Ik ben blij dat ik het kan navertellen’

Overtreding

Van Ingen had niet gedacht dat het duel met het Haarlemse Geel-Wit’20 zou uitmonden in een veldslag. „Daar was de wedstrijd niet naar. Ik geloof dat er tot dat moment één gele kaart was gevallen. We waren net op een 4-3 voorsprong gekomen, toen het duel ontspoorde. Daarbij maakte een speler van UNO eerst een overtreding op een jongen van Geel-Wit. De scheids had ervoor gefloten en vervolgens zette die jongen zijn knie op de kin van mijn ploeggenoot die op de grond lag. Verschillende teamgenoten, en ik ook, zijn erop afgestormd.”

Keeper na klap op voetbalveld Hoofddorp: 'Ik ben blij dat ik het kan navertellen’

Uit beelden blijkt dat Van Ingen een schop kreeg van een tegenstander waarna hij terugschopte. Maar de flinke klap die de clubgrensrechter van Geel-Wit van achteren uitdeelde, kwam geheel onverwacht. Van Ingen ging als een blok neer en was enige tijd buiten westen. Omstanders belden de hulpdiensten. Die waren met acht politieauto’s en twee ziekenwagens snel ter plekke. De politie heeft uiteindelijk de grensrechter van Geel-Wit aangehouden.

Die grensrechter heeft volgens secretaris Erwin van Lent van Geel-Wit een nacht op het politiebureau doorgebracht.

„Ik was niet aanwezig bij de wedstrijd, maar ben snel bijgepraat door anderen. We komen als bestuur nu snel samen om passende maatregelen te nemen. Ook bij ons is iedereen er kapot van. Onze clubgrensrechter die tevens reservespeler is, voetbalt al vanaf de jeugd bij Geel-Wit. We vragen ons af hoe dit kon gebeuren”, aldus Van Lent.

Lees ook: Ongelooflijk! Waarom slaat grensrechter van Geel-Wit keeper van UNO knock-out?

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.