Man uit Beverwijk opgepakt voor roof van vrachtwagen met kostbare lading bij Schiphol

© Politie

Internetredactie
BEVERWIJK

Twee verdachten zijn maandag opgepakt voor de roof van een vrachtwagen bij Schiphol met een lading ter waarde van 5 miljoen euro in oktober van vorig jaar. Een van hen is een man uit Beverwijk. De andere verdachte komt uit Nijmegen.

Ze worden ervan verdacht de lading uit de vrachtwagen te hebben gestolen. Het gaat om tablets en laptops met een winkelwaarde van rond de 5 miljoen euro.

De vrachtwagen werd rond 4.50 uur gestolen door een onbekende man. Daarna heeft het voertuig een half uur stilgestaan in Assendelft, waar vermoedelijk de kostbare lading eruit is gehaald. Vervolgens werd de vrachtwagen leeg achtergelaten aan de Randweg in Beverwijk.

De zaak kwam in februari onder de aandacht in Opsporing Verzocht. Dankzij tips zijn de verdachten maandag opgepakt, zo is dinsdagavond in het programma bekendgemaakt.

De laptops en tablets, allemaal van het merk Microsoft, zijn nog niet terecht. Die zijn zeer waarschijnlijk te koop aangeboden geweest. De politie heeft de zaak nog altijd in onderzoek.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.