Subtoppers morsen punten

Bart Slegers
vierde klasse zondag

Het was de middag van Geel Wit ’20. Waar de Haarlemmers wonnen van DSS, zag de ploeg dat concurrenten BSM, NFC en RCH weer punten morsten.

BSM had het lastig op bezoek bij Germaan/De Eland. Uiteindelijk verloren de Bennebroekers ook met 3-1 in de hoofdstad.

BSM had in het begin van het seizoen wel eens het geluk aan de zijde, maar de laatste duels ontbreekt het de ploeg aan fortuin. ,,We geven de goals ook te makkelijk weg. Die mogen tegen Germaan nooit vallen”, vertelde BSM-trainer Lennart Loorbach.

Vlak voor de rust gaf BSM de 1-0 weg en na de 2-0 maakte Sem van der Meer nog wel de aansluitingstreffer. BSM bracht een extra spits en ging op jacht naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd verdubbelde Germaan/De Eland opnieuw de stand.

RCH weet ook weer even waar het staat. Geen schijn van kans kregen de Heemstedenaren in Spaarndam. Het werd 5-1 voor Spaarnwoude.

Spaarnwoude hoopt eigenlijk nog op puntenverlies van Geel Wit tegen BSM zodat de Spaarndammers in eigen huis het kampioenschap kunnen vieren. Dat zou dan al over twee weken zijn.

Volgende week is de koploper namelijk vrij.

,,We werden echt weggespeeld”, gaf RCH-trainer Roland Ebbeling toe. ,,We hebben het na de rust een beetje aangepast maar toen was de schade al groot.”

Clint van der Deijl en Joey Hoogeboom gooiden al binnen twintig minuten het duel op slot. Don Rutte (2x) en Van der Deijl maakten het karwei af. Hennie Scheelings scoorde nog de 4-1.

Een zwaar gehavend Terrasvogels boekte een knap resultaat bij NFC (1-1).

Slechts vijf spelers van het eerste elftal waren beschikbaar voor trainer Kick de Groot. Door allerlei uiteenlopende redenen was de voorbereiding zeer rommelig mede doordat de arbiter een half uur te laat was.

,,Ik moet de ploeg echt een compliment geven tegen een goed voetballende tegenstander”, aldus De Groot.

Na de 1-0 rechtte Terrasvogels de rug en zette Stephan Clarenburg met een rake vrije trap de eindstand op het bord.

Onze Gezellen speelde zeer pover maar won wel met 1-5 van Eendracht ’82 dat de nacompetitie niet meer kan ontlopen.

,,Het was abominabel”, sprak trainer Pascal de Wit harde woorden. ,,Alles wat we de afgelopen weken hadden afgesproken, werd niet nageleefd. Pas na de rode kaart bij Eendracht gaan we voetballen. Veel te laat.”

Joey Steenman, Thomas Link (2x), Mitchel Geeven en Willem Mientjes scoorden de goals.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen