Bennebroek ziet ’winnende’ doelpunt afgekeurd worden in derby tegen Rood-Wit

Bennebroek-speler Ties Hogestijn (rechts) en Tom van der Putte duelleren om de bal.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Tom Mentink
Bennebroek

Een dubbel gevoel hield Bennebroek-coach Jeroen Mahadew over aan het 2-2 gelijkspel in de derby tegen Rood-Wit. Zijn ploeg heeft momenteel andere dingen aan het hoofd, zoals onder meer de vorige maand overleden assistent-trainer Ruud Schram. Aan de andere kant had Mahadew het idee dat er meer in had gezeten.

,,Ik kan wel tevreden zijn met een gelijkspel, want we kampen ook met veel blessures en een schorsing. Maar na die 0-1 voorsprong hadden we nog één of twee keer moeten scoren’’, vond de oefenmeester van Bennebroek.

,,Daarnaast wordt de 2-3 van Hidde Koopman afgekeurd omdat de bal even daarvoor gevaarlijk was volgens de scheidsrechters. Dat maakt het dan zuur.’’

’Gemiste kans’

Dankzij een rake strafcorner en strafbal van Jos Douwma boog Rood-Wit nog voor rust de 0-1 achterstand (goal van Rutger Hoogendijk) om naar een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft kwamen de Aerdenhouters er amper meer aan te pas. Via een treffer van Taco Hoogendijk kwam Bennebroek uiteindelijk langszij (2-2). ,,We creëerden veel te weinig kansen’’, zag Willem Slinger, trainer van Rood-Wit.

,,Zelfs met een man meer, toen zij twee gele kaarten met tijdstraf kregen. Bij ons viel er ook één gele kaart, maar we hadden daar meer mee moeten doen. En dat terwijl zij behoorlijk verzwakt waren op bepaalde plekken door blessures. Wat mij betreft was dit een gemiste kans om de tweede plek over te nemen.’’

Koploper Reigers, dat afgelopen vrijdag de vijfde ronde van de Silver Cup overleefde tegen Terriërs (1-2), profiteerde van de puntendeling tussen de concurrenten door VVV met 2-1 te verslaan. Mark Weber (strafcorner) en Mats Rooijers brachten de Hoofddorpers op een 2-0 voorsprong. In de laatste tien minuten werd het nog even spannend door de aansluitingstreffer.

Dankzij de zege staat de formatie van coach Wiegert de Regt drie punten voor op Bennebroek en vijf op nummer vier Rood-Wit.

Alliance kan na de 5-5 bij Overbos een klassering bij de eerste twee, dat aan einde van het seizoen promotie oplevert, wel vergeten. Ook al is dat dit seizoen niet het doel van de club uit Heemstede.

,,Een rollercoaster’’, zo omschreef trainer Sjoerd Wolters de wedstrijd van zijn ploeg, die 2-0 achter kwam maar nog in helft één de score omdraaide naar 2-4. Joppe Roorda, Bart Kronenberg (strafcorner), Stijn Koning en Bram Endlich waren trefzeker voor de bezoekers.

In het tweede bedrijf sloeg in korte tijd lichte paniek toe bij Alliance, waarvan de thuisploeg in vijf minuten tijd drie keer profiteerde (5-4). Roorda, met z’n tweede goal, redde uiteindelijk het punt, nadat Wolters in de slotfase doelman Guy Koentjes had gewisseld voor een veldspeler.

In de overgangsklasse ging HBS in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Nijmegen. ,,Ik ben echt enorm pissing geworden op de ploeg’’, vertelde coach Thomas Immink, die Tim Ossewaarde de score zag openen voor zijn team uit een strafcorner (1-0).

,,Daarna gaven we twee goals kinderlijk eenvoudig weg door technische fouten en doordat de bal twee keer zo de cirkel in mag worden geslagen uit een vrije slag. Dat mag gewoon niet gebeuren.’’

Bij 1-3 maakte Bart Happe de tweede Bloemendaalse treffer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen