Geel-Wit verslaat DSS op de counter

Marco Gathier
Vierde klasse zondag

Een op een verschalkte Barry Beugeling DSS-keeper Davy de Back met een geplaatst schot door de benen. Op het randje van buitenspel ontsnapte de Geel-Wit-aanvaller, na een splijtende pass van Ties Akkerman, aan de verdediging van DSS om in de dertiende minuut de thuisploeg op voorsprong te zetten.

,,Ik ken Davy en schoot bewust tussen zijn benen’’, zei Beugeling. ,,Ik dacht; hij houdt toch zijn benen open.’’ Vijf minuten later vergrootte aanvoerder Akkerman de voorsprong voor de thuisploeg. Een afvallende bal van een corner kwam voor de voeten van de middenvelder terecht net buiten de zestien. Hij aarzelde niet en schoot raak.

Bijna moeiteloos leek Geel-Wit op voorsprong te komen. De eerste twee grote kansen kwamen meteen op het scorebord terecht. Na de voorsprong zakte de thuisploeg in en liet DSS het spel maken, iets wat in de eerste helft niet lukte. De tweede helft kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer. DSS lukte er lang niet in om te scoren. Wesley Tan knalde in de 77ste minuut zelfs een strafschop tegen de kruising.

Uiteindelijk zag Job van den Dries kans om vijf minuten later de score terug te brengen tot 2-1. Het zorgde voor een herleefd geloof aan de kant van DSS. ,,Dan kan het nog gaan stormen, maar de ballen vielen er niet in. In de tweede helft gaan wij aanvallender spelen en zakken zij in, daardoor krijgen wij meer kansen’’, zei DSS-coach Illias Akchich na afloop. ,,Het was onze dag niet. Zij speelden het goed uit en het was geen hele beste wedstrijd. Toch ben ik tevreden over de teaminzet.’’

Beugeling besloot in de laatste minuten van de wedstrijd de eindstand op 3-1. ,,Ik schoot op het randje van de zestien tegen de binnenkant van de paal. Ik dacht dat de bal erin zou gaan, gelukkig kreeg ik hem weer voor mijn voeten’’, aldus Beugeling.

Door de overwinning staat Geel-Wit nu op de tweede plaats, vijf punten los van concurrent DSS dat derde staat in de competitie.

Trainer Radjin de Haan was tevreden met de overwinning van zijn team. ,,We doen goede zaken en zetten een directe concurrent op vijf punten achterstand’’, zei de coach van Geel-Wit. Het countervoetbal van zijn team vond De Haan een vanzelfsprekend gevolg van het wedstrijdverloop. ,,Door de stand na de eerste helft, zakken wij terug en is het logisch dat ze gaan komen. iemand vraagt morgen hoe we hebben gespeeld, maar of we hebben gewonnen.’’

Geel Wit: Leuverman; Mentjox, Watervoort, Van de Bunte, De Droog; Akkerman, Salemy, Ettarfass (’88 Buiskool); Heeremans (’68 Beugès), Knol, Beugeling.

DSS: De Back; Stapper, Duppen, Tan, Greuter; Henneman (’72 Van Kempen), Van der Vuurst (’68 Brandsma), Van Dijk (’52 Fokke); Heuvel, Van den Vries, Dalla.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen