Jong Alliance bestolen van overwinning

Simon Luybé
Derde klasse zondag

Het schokeffect na het vertrek van trainer Mehmet Simsek leverde Zwanenburg geen zege op.

Bij VSV eindigde het duel in 0-0.

,,Vooraf heb ik het mijn spelers al gezegd. Een trainer die eruit wordt gegooid kan motiverend werken. Zwanenburg speelde nu in een ander systeem en met veel strijd en beleving”, zei VSV-trainer David Zonneveld.

Zwanenburg, dat thuis met 1-4 verloor van VSV, maakte er echt een wedstrijd van.

,,Toen scoorden we snel. Nu kregen we ook in het begin kansen maar verzilverden die niet. En eerlijk is eerlijk. Zwanenburg had op het eind ook zomaar kunnen winnen”, aldus Zonneveld.

Alliance’22 leek drie punten mee te nemen uit Diemen maar diep in blessuretijd werd het 1-1.

,,Schandalig. Die scheidsrechter liet negen minuten doorspelen. We zijn bestolen”, vertelde Alliance-trainer Martin van Leuven, die een superjong team op het veld bracht. ,,De oudste was 24 jaar.”

Daniel van Egmond maakte de 0-1 maar had later nog een hoofdrol. Na een opgelopen gele kaart, kreeg Van Egmond later kramp. De scheidsrechter liet door voetballen en toen Daniel opstond en ging lopen bij een diepe bal, kreeg hij zijn tweede kaart voor misleiding van de arbitrage. ,,De frustratie is daar”, zag Van Leuven het in de 97ste minuut het gelijk worden.

HBC won simpel met 4-2 van De Meer maar koploper DCG gaf geen krimp en zegevierde eveneens.

,,DCG won niet overtuigend met 1-0, maar daar heb ik geen invloed op. Over twee weken wel, dan spelen we in Amsterdam tegen ze”, kijkt Jasper Ketting vooruit.

Tegen De Meer ging het eenvoudig mede door drie treffers van Luke Vahle. Ook Niel van Hooff scoorde. Zo kon Ketting het veroorloven om Jeroen de Bruijn en Bart Griekspoor uit voorzorg te wisselen.

DIOS is in West II in de promotiepoule opnieuw onderuit gegaan. Bij Donk in Gouda werd het 2-1.

,,Met vier punten uit vier duels zijn we in de onderste regionen terechtgekomen. Het doel om promotie na te streven is verder weg dan ooit. Maar goed, we hebben nog wat wedstrijden om bij de bovenste vijf te eindigen en zullen een goede reeks moeten neerzetten”, geeft trainer Dave Lange het niet op.

DIOS kwam voor rust voor. Na een voorzet van Jesse van Wees scoorde Ralph Noordam.

,,In de tweede helft merkte ik het al snel. We verloren de grip al kregen Mike Degenaars en Ralph Noordam twee honderd procent kansen. Donk putte hier moed uit en maakte in de 92ste minuut gelijk. ,,Het was doodstil in de kleedkamer”, zei Lange, die vooraf het een sleutelduel noemde, maar nog altijd strijdbaar is.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen