Spaarnestad maakt het niet spannend

Mart Spierdijk
Volleybal

De mannen van Spaarnestad hebben zaterdag de rug gerecht op het moment dat het nodig was. De Haarlemmers versloegen Fusion Rotterdam, een concurrent die ook tegen de nacompetitie vecht, werd vrij eenvoudig aan de kant geschoven: 3-1. Spaarnestad begon uiterst gecon-

centreerd aan de belangrijke wedstrijden en liet de Rotterdammers vooral de eerste twee sets geen kans. Het werd 25-14 en 25-18 voor de ploeg van trainer Hicham Cherouate.

,,Daarna werd het ineens iets onzorgvuldiger. Dat is dit seizoen ook ons grootste manco geweest. We barsten echt van het talent, maar soms worden er gewoon te veel onnodige fouten gemaakt’’, aldus de oefenmeester.

Ook in Rotterdam kwam die zwakke plek weer even aan het licht, waardoor de laatste set onnodig werd weggeven. ,,Zonde, het was echt lekker geweest als je het met de maximale score had gewonnen. Maar zaterdag hebben wij een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Haaglanden en dan staat de rest stil. Dus dan kunnen wij het gat met de onderkant onoverbrugbaar maken. En als het meezit kan je dan zelfs in de laatste twee wedstrijden nog vierde of vijfde worden. Dan hebben we het prima gedaan’’, aldus Cherouate.

De vrouwen van Spaarnestad wonnen zaterdag van het tweede van US met 3-2 en staan al veilig op een vijfde plek in de tweede divisie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen