Witschge redt punt voor Hoofddorp

Simon Luybé
Eerste klasse

Op bezoek bij FC Boshuizen heeft DSOV met 2-1 verloren.

,,Hoofddorp heeft een punt gepakt en Zeeburgia gewonnen. Die komen dichterbij”, ziet trainer Bart Jansen dat het een slecht weekend is voor DSOV. De ploeg uit Vijfhuizen staat op de tiende plaats en ziet beide teams tot op een punt naderen.

Na een voor rust opgelopen achterstand, maakt Joey Carolina gelijk. Met een fraaie solo langs een paar tegenstanders en een puntertje verschalkte hij de keeper van Boshuizen.

,,Daarna ging het over en weer. Boshuizen heeft een goede ploeg en zette meer druk maar wij kregen wel ruimte”, had Jansen gezien.

Vijf minuten voor tijd had DSOV zowaar op voorsprong kunnen komen. Martijn Nelis, die minuten maakte na een slepende blessure, kreeg een open kans. Met zijn verkeerde been schoot Nelis recht in de handen van de doelman. ,,Met links had hij hem gemaakt. En in de tegenaanval scoort Boshuizen”.

Hoofddorp speelde met 2-2 gelijk tegen LSVV. Sven Wierda opende de score. Keeper Danny de Bruijn, hij vervangt nog altijd de geblesseerde Jan Ziere, ging bij een corner in de fout bij de 1-1.

Hoofddorp kwam achter en mocht blij zijn met een punt. In de slotfase was het Nick Witschge, na een voorzet van Tom Boot, die koppend een punt redde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen