Station Santpoort-Noord krijgt status ’toegangspoort tot de natuur’

Station Santpoort-Noord krijgt status ’toegangspoort tot de natuur’
Overgang tussen dorp en natuur.
Santpoort-Noord

NS-station Santpoort-Noord is vanaf vrijdag 5 april de allereerste zogeheten Buitenpoort van Nederland. Met de onthulling van een informatiepaneel krijgt het station de status van toegangspoort tot de natuur.

De provincie Noord-Holland wil inwoners uit de regio stimuleren met de trein te reizen als zij van de natuur willen genieten en toeristen laten zien wat er nog meer is buiten Amsterdam.

Vooralsnog is de Buitenpoort op het station, dat op een steenworp afstand ligt van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een pilotproject van een half jaar. Het project loopt tot en met 27 oktober.

In deze periode wordt onderzocht wat er nodig is om de treinreis en de inrichting van het station aantrekkelijker te maken. In het voor- en najaar worden er enquêtes uitgedeeld aan vertrekkende reizigers.

Vanaf het station is een nieuwe wandelroute naar de duinen ontwikkeld. Op het perron en in de voetgangerstunnel onder het spoor komt natuurfotografie te hangen.

De eerste voorbereidingen zijn afgelopen dagen al getroffen. De voetgangerstunnel is gereinigd en verwijsborden zijn geplaatst.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie