Telstar legt drie spelers langer vast

Het contract van Lynen is met een seizoen verlengd.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Technisch directeur Piet Buter van Telstar heeft zijn slag geslagen aan de onderhandelingstafel. De contracten van spelers Frank Korpershoek, Senne Lynen en Kick Groot zijn met een jaar verlengd.

Dat betekent dat Frank ’Mister Telstar’ Korpershoek (34) deze zomer aan zijn veertiende seizoen bij de club begint. Hij debuteerde in augustus 2006. ,,Korpershoek is ondanks zijn leeftijd nog altijd van enorme waarde. Mocht hij straks door zijn leeftijd minder gaan spelen, dan is hij ook naast het veld met zijn ervaring voor de ploeg belangrijk”, aldus Piet Buter. Korpershoek zelf: ,,Als je al zolang rondloopt bij een club, dan voel je je enorm thuis. Ik heb mijn sociale leven hier en voor mij is er geen reden om te vertrekken.”

Kick Groot heeft nog geen vaste basisplek, maar wordt gezien als een belangrijke speler voor de toekomst. Senne Lynen heeft zich de laatste maanden ontwikkelt tot een van de sterkhouders van de ploeg. De speler is opgeleid bij Club Brugge en geldt als een groot talent. Of Senne Lynen ook volgend seizoen te zien is in Velsen-Zuid is volgens Buter nog de vraag. De optie voor nog een seizoen in zijn contract is geactiveerd, maar de technisch directeur houdt rekening met een transfer van de twintigjarige Belg. ,,Het is de vraag of we hem kunnen behouden. Ik heb begrepen dat er belangstelling is. In dat geval zal er dus wel een transfersom tegenover staan.”

In totaal heeft Telstar voor volgend seizoen nu vijf spelers op de loonlijst staan. De verbintenissen van Melle Springer en Terell Ondaan lopen namelijk nog door tot de zomer van 2020. Alle andere contracten lopen deze zomer af.

Buter geeft aan dat er op dit moment gesprekken gaande zijn over de verlenging van nog vijf andere contracten. ,,Maar de ervaring leert dat je zoiets niet te veel moet pushen. Ik ga me niet in duizend bochten wringen om het voor elkaar te krijgen. Spelers willen in deze periode ook hun opties bekijken. Nu willen ze misschien nog niet verlengen, maar dat kan over een aantal maanden heel anders zijn.”

Telstar neemt het vanavond op tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Mike Snoei gaat na Jong Utrecht en FC Dordrecht op jacht naar de derde overwinning op rij. ,,We hebben nog een wedstrijd om ons in vorm te spelen voor de vierde periode”, aldus Mike Snoei. De trainer heeft alle pijlen gericht op de laatste periode, want die winnen lijkt gezien de grote achterstand van Telstar op de clubs in het linkerrijtje de enige weg om zich alsnog te kwalificeren voor de promotieplay-offs. ,,Al hebben we een loodzwaar programma met uitwedstrijden tegen Go Ahead en FC Twente, ik denk dat het mogelijk is. Ook grotere clubs hebben mindere wedstrijden, kijk maar naar Ajax, PSV en Feyenoord.”

In Jong AZ treft de nummer zestien van de eerste divisie de nummer zeventien. Snoei zat maandag in Amsterdam op de tribune om de Alkmaarse beloften in actie te zien tegen Jong Ajax. ,,Ze zijn na de winterstop iets verdedigender gaan spelen en hebben nu een goede reeks neergezet.”

Jasper van Heertum zit voor het eerst sinds Roda JC uit, 23 november vorig jaar, weer bij de selectie. Voor Donny van Iperen komt de wedstrijd tegen Jong AZ nog te vroeg. Elso Brito heeft nog last van een hamstringblessure. De inzetbaarheid van Adham el Idrissi is nog onzeker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal