Vier hoge bekeuringen voor sportwagenbestuurders die onderweg waren naar circuit Zandvoort

1 / 5
Amstelveen

De bestuurders van vier dure bolides hebben woensdagavond een hoge bekeuring gekregen, omdat zij onjuist gebruik maakten van de handelaarskentekenplaat. Daarnaast veroorzaakten ze geluidoverlast bij een tankstation langs de A9 in Amstelveen en stonden de auto’s hinderlijk geparkeerd.

De politie spotte de peperdure sportauto's bij een tankstation in Amstelveen. Toen de agenten de afslag naar het pompeiland opreden, kwam het gebrul van de bolides ze tegemoet. Het ging om auto's van het kaliber: Ferrari, Aston Martin, Porsche, Lamborghini en Mercedes. De auto's stonden hinderlijk in de weg en veroorzaakten geluidsoverlast.

Op vier voertuigen zaten groene 'handelaarsplaten'. Hierover gingen de agenten in gesprek met de bestuurders. Het bleek om studenten van een Business school in Driebergen te gaan, die onderweg waren naar een circuit-uitje in Zandvoort. Een van hen verklaarde er niet bij te horen, maar onderweg te zijn naar Amsterdam om de sportauto te verkopen.

Vier bestuurders ontvingen uiteindelijk een bekeuring van €360 euro voor het onjuist gebruik van de handelaarskentekenplaat. Eén Belgische (handel)kentekenplaat werd in beslag genomen. De bestuurder van deze auto mocht niet meer verder rijden. Zijn auto werd weggehaald door een auto-ambulance.

Later die dag is de politie nog gaan kijken bij het Circuitpark in Zandvoort. De auto die verkocht moest worden, stond inderdaad netjes opgelijnd tussen de andere wagens.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.