Ten Hag wijst internationals op belangen Ajax: ’Met ons kunnen ze nu titels winnen’

Ajax-coach Erik ten Hag tijdens de wedstrijd PEC Zwolle in de Johan Cruijff Arena.
© VI-Images / Gerrit van Keulen
AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn spelers in de komende interlandweek ook aan de belangen van Ajax denken. ,,Natuurlijk heb ik daar met ze over gesproken. Het is goed dat ze aan hun eigen gezondheid denken. Daarbij kunnen ze met ons nu titels winnen. En als voetballer wil je prijzen winnen."

De basisspelers van Ajax zijn stuk voor stuk international. ,,Als ze fit zijn, dan is het alleen maar goed dat ze interlands spelen", zegt Ten Hag. ,,Dat maakt ze beter. Dat is alleen maar goed."

Ajax heeft echter ook enkele spelers die na al 44 officiële wedstrijden last hebben van het overvolle programma. Frenkie de Jong (lies) en Hakim Ziyech (kuit) ontbraken woensdag tegen PEC Zwolle. Noussair Mazraoui heeft ook al een tijdje last van een enkel.

Marokko oefent in de komende anderhalve week tegen Malawi en Argentinië. ,,Bij vriendschappelijke wedstrijden zijn de belangen anders", vindt Ten Hag. ,,Maar de spelers moeten uiteindelijk een keuze maken."

Het Nederlands elftal opent de EK-kwalificatie met thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland. ,,Dat zijn wel belangrijke duels, maar natuurlijk praat je daar over. Of het handig zou zijn dat De Jong niet tegen Wit-Rusland, maar wel tegen Duitsland speelt? Ook die beslissing ligt bij de bondscoach en bij de speler."

Meer nieuws uit Ajax