Oproep: wie gaat er stemmen, en wie niet?

Amsterdam

Op welke kandidaten u komende woensdag uw stem uitbrengt gaat alleen uzelf aan. Waar wij nieuwsgierig naar zijn, is óf u ook gaat stemmen. Of verkiest u woensdag maar eens niet naar het ’feest van de democratie’ te gaan en het stembureau te mijden?

Twee stembiljetten liggen er op de kiesgerechtigden te wachten. Een voor Provinciale Staten en een voor het waterschap in wiens gebied u woont. Een stem op Provinciale Staten is, omdat de leden van Provinciale Staten in mei de Senaat kiezen, tevens een stem voor de Eerste Kamer.

Wat vindt u aan deze verkiezingen belangrijk of juist zinloos? We horen graag van u waarom u gaat stemmen of waarom juist niet.

In de krant van woensdag 20 maart, verkiezingsdag, portretteert de redactie twee burgers. Een die uitlegt waarom er wel gestemd wordt woensdag. En een die vertelt waarom hij of zij geen gebruik van dit democratische recht maakt.

Mail uiterlijk zondag uw gegevens en zet kort uw motivatie uiteen, zodat de redactie van deze krant contact met u op kan nemen.

U kunt mailen naar nieuwsdienst@hollandmediacombinatie.nl

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.