Ambassade brengt door Spanje vrijgelaten misbruikverdachte Charly (17) naar geheime plek

Ambassade brengt door Spanje vrijgelaten misbruikverdachte Charly (17) naar geheime plek
De vakantievilla van de familie T., in het bijbehorende zwembad zou Charly zich volgens justitie in Spanje hebben vergrepen aan de Engelse meisjes.
© Privéfoto
Alkmaar

Medewerkers van de ambassade in Madrid brengen de dinsdag onverwacht door de Spaanse rechter vrijgelaten misbruikverdachte Charly T. naar een geheime plek. Daar wordt de 17-jarige jongen uit de omgeving van Alkmaar herenigd met zijn vader.

Dat meldt advocaat Rachel Imamkhan van Prisonlaw, die de verdediging van Charly coördineert. ,,Met het oog op zijn privacy willen we daar geen pers bij hebben’’, zegt ze. Als het aan Charly en zijn vader ligt, wordt Spanje zo snel mogelijk verlaten.

De Spaanse rechtbank doet maandag uitspraak, meldt Imamkhan. De advocaat is momenteel in Thailand voor de zaak van de Tilburgse coffeeshophouder Van Laarhoven. Prisonlaw regelde ook een Nederlands sprekende Spaanse advocaat, die de jongen en zijn familie kon uitleggen wat er tijdens de drie zittingsdagen gebeurde.

Imamkhan wist eerder een andere Noord-Hollander, Romano van der Dussen, uit een Spaanse gevangenis te krijgen. ,,Als Charly niet vrij zou komen, was ik hem voor de derde keer gaan bezoeken’’, zegt de advocaat. ,,Zijn vrijlating nog voor de uitspraak is onverwacht. Ik ben superblij.’’

Wat de doorslag gaf in de zaak-Charly, wil ze nog niet zeggen. ,,Eerst het vonnis afwachten. Het ziet er goed uit. Maar er kan bijvoorbeeld een veroordeling komen voor de tijd van het voorarrest.’’

Charly wordt verdacht van seksueel misbruik van Engelse meisjes van twaalf en veertien jaar. Dat gebeurde na het drinken van veel wodka. Volgens de jongen uit de buurt van Alkmaar bleef het bij rommelen met wederzijds goedvinden.

Lees hier alles over de zaak.

Meer nieuws uit Regio

Keuze van de redactie