Van seksueel misbruik verdachte, minderjarige Charly T. na zeven maanden vrij uit Spaanse cel

Van seksueel misbruik verdachte, minderjarige Charly T. na zeven maanden vrij uit Spaanse cel
Charly T. zit sinds augustus vast in deze Spaanse jeugdgevangenis.
© Google Streetview
Alkmaar

Noord-Hollander Charly T. (17) komt na bijna zeven maanden vrij uit de Spaanse jeugdgevangenis. Hij mag het vonnis in de misbruikzaak in vrijheid afwachten, heeft de rechtbank in Alicante dinsdag besloten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de beslissing van de rechter, laat een woordvoerster desgevraagd weten. ,,De ambassade in Madrid blijft, waar mogelijk en gewenst, bijstand verlenen.’’

De Spaanse rechter doet komende maandag uitspraak.

In auto gesprongen

Charly’s vader is dinsdag meteen in de auto gesprongen om zijn zoon op te halen. Hij gaat er vanuit dat hij zijn zoon woensdag in zijn armen kan sluiten. Daarna wil hij met zijn zoon zo snel mogelijk Spanje verlaten en terug naar Nederland.

Charly werd op de terugreis van een vakantie met zijn familie in Spanje opgepakt en zit sindsdien vast. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van Engelse van twaalf en veertien jaar. Dat zou gebeurd zijn op de ochtend van Charly’s vertrek.

Met de meiden dronk hij een fles wodka grotendeels leeg bij een zwembad op het vakantiepark waar de gezinnen verbleven. Volgens Charly bleef het bij wat gerommel met wederzijdse instemming.

Buitenlandse cel

De jongen uit de omgeving van Alkmaar was de enige minderjarige Nederlander in een buitenlandse cel.

Lees alle artikelen over Charly T.

Vorige week woensdag was er een derde zittingsdag over de zaak. Toen waren er al signalen dat het vanuit het oogpunt van de verdediging van Charly de goede kant uitging. Vastgesteld is dat het DNA dat op het been van het jongste meisje werd gevonden niet van de Noord-Hollander is.

Charly’s voorarrest van zes maanden werd in februari verlengd met drie maanden. De rechter achtte hem toen nog ’vluchtgevaarlijk’. De Spaanse officier van justitie eist vier jaar cel plus een jaar ondertoezichtstelling tegen de jongen.

Seksueel misbruik ligt in Spanje erg gevoelig sinds de vrijspraak van vijf mannen voor een groepsverkrachting.

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie