Premium

’Ga je eigen weg, kies je eigen stijl, zei Paco de Lucía’

,,Ik heb zo’n geluk gehad met mijn mooie gitaren, die ik in de loop der jaren heb verzameld. Ik heb ze nooit doorverkocht.’’
© Foto: Hein Flach / HMC

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel is komende periode twee keer te zien in Haarlem. Begin maart in de Stadsschouwburg met ’Duende’, met acteur Gijs Scholten van Aschat en trompettist Eric Vloeimans, en in april in de Philharmonie met het soloprogramma ’Ode aan de Spaanse gitaar’. Voorts ligt er een heruitgave van zijn album ’Flamenco de hoy’ uit 1992 in de winkels - zowel op cd als vinyl, met artwork van de Haarlemse kunstenaar Joost Swarte. Zijn nieuwe cd ’Cádiz’, met eveneens een tekening van Swarte, is net uit. Hein Flach was in de Kleine Komedie getuige van de ’ode’, die op hem grote indruk maakte. Hij zocht de flamencogitarist op in zijn woonplaats Huizen.

Als door de bliksem getroffen, zo ervaar ik de eerste sobere aanslag op de snaren van flamencogitarist Eric Vaarzon Morel in theater de Kleine Komedie in Amsterdam. Het publiek houdt de adem in. Hij speelt een thuiswedstrijd, hij is hier 57 jaar geleden vlak om de hoek geboren. Ik zit op het balkon links vooraan. Een soort sky-box. De solovoorstelling ’Ode aan de Spaanse gitaar’ is begonnen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.