OM eist zeven jaar cel tegen Hillegommer die collega bijna blind sloeg

DEN HAAG

Tegen een 50-jarige man uit Hillegom is voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van zeven jaar geëist, omdat hij een collega zo'n tien keer met een ijzeren staaf op zijn hoofd heeft geslagen.

De officier van justitie gaat uit van poging tot doodslag. Het slachtoffer overleefde maar liep blijvend letsel op. Zo is hij deels zijn zicht kwijt en loopt hij met een rollator.

Lees hier meer: Hillegommer slaat collega zeker tien keer met ijzeren staaf: ’Ik heb veel spijt’

Het ging mis op 8 november in een aardappelgroothandel in Hillegom toen de verdachte, die floormanager was, de medewerker erop aansprak dat die zich niet voldoende inspande.

Toen die daarop een misplaatste opmerking terug maakte, ging bij de verdachte een knop om, aldus de aanklager. De verdachte pakte een ijzeren staaf en sloeg de medewerker, die licht verstandelijk beperkt is, van achteren op diens hoofd.

Het slachtoffer was meteen knock-out maar toch ging de verdachte verder met slaan, zo is vastgelegd op een bewakingscamera.

De verdachte liep daarna even weg maar kwam terug toen hij een teken van leven zag, om nogmaals met de staaf op zijn hoofd te slaan. Het is volgens de aanklager een raadsel waarom de man dit heeft gedaan. Hij heeft geen strafblad of psychische problemen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.