Alliance’22 doorbreekt neerwaartse spiraal na wedstrijd met ’paniek ten top’

Alliance’22 doorbreekt neerwaartse spiraal na wedstrijd met ’paniek ten top’
Derde klasse

Alliance’22 heeft de neerwaartse spiraal kunnen doorbreken dankzij een 2-1 overwinning op Sporting Martinus.

,,Na vier duels zonder zege kun je wel leuk trainen maar dat motiveert niet. We hebben nu weer wat lucht”, zei trainer Martin van Leuven, die komend weekend wel op bezoek moet bij nummer drie IVV.

Een nagenoeg compleet Alliance kwam op 1-0 na voorbereidend werk van Folkert de Vreeze en de afronding met een lob over de doelman door Pim Kolner.

In de tweede helft werd het 2-0. Het schot van De Vreeze werd onderweg nog van richting veranderd maar daar treurde niemand om.

Met een extra aanvaller wist Sporting Martinus terug te komen tot 2-1.

,,We beleefden daarna benauwde momenten. Paniek ten top en zij verdienden een punt”, zei Van Leuven, die Martinus een levensgrote kans zag missen. ,,Maar het bleef 2-1 dankzij een goede teamprestatie”.

Op de website van de KNVB stond dat Real Sranang met 5-0 had gewonnen van Zwanenburg en dat het team van Mehmet Simsek weer laatste was geworden. Maar dat bleek niet zo te zijn.

,,Die ploeg verliest de laatste weken alles met grote cijfers. Noodgedwongen stellen ze veteranen op. Het zal mij benieuwen of ze het eind van de competitie halen. Nee, wij wonnen vandaag vrij eenvoudig met 0-5”, aldus Simsek.

Jordy Vierbergen was met twee treffers verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand.

Tim Hollander (2x) en Joshua von Mauw zorgden voor de tweede zege op rij. De Amsterdammers kregen nog twee rode kaarten.

,,Alles ligt weer open. Ploegen als De Meer, Ouderkerk, Bloemendaal en VSV zijn weer in zicht”.

Net als in Amsterdam verloor VVH/Velserbroek thuis met 0-3 van DCG.

,,Na de resultaten van de afgelopen weken waren we naïef om te denken dat we tegen DCG een goede kans zouden hebben. DCG is echt een maatje te groot. Er is keihard gewerkt maar we hadden niets in te brengen en het klassenverschil was overduidelijk”.

VSV ging met drie punten naar huis door van Ouderkerk te winnen met 1-2.

,,We zijn een stuk verder dan in het begin van het seizoen. Toen verloren we nog dit soort wedstrijden”, zei trainer David Zonneveld, die in september 2018 met 0-2 verloor van Ouderkerk maar nu dus beter spel op de mat legt.

,,Na de winterstop spelen we het spel dat ik wil en staat alles goed”.

Met een doelpunt voor rust en een in de tweede helft zorgde Wesley van der Wal, die vorige week ook twee keer trefzeker was, voor 0-2.

Na de 1-2 kwam Ouderkerk met een stormloop maar dat leverde niets op. ,,Het was onnodig billen knijpen. We hebben zoveel kansen laten liggen en kwamen drie keer uit een counter een op een met de keeper. Dat is het enige dat ik mijn spelers kan verwijten”.

In West II is het Van Nispen, ondanks een 1-2 zege op WVC, niet gelukt om bij de eerste zes te eindigen. De ploeg van Schulpzand had in theorie nog kans maar overige resultaten waren ongunstig eindigde als zevende en komt in de degradatie poule terecht.

Meer nieuws uit Sport Regionaal