Premium

Softbalsters Olympia Haarlem naar Italië voor Europa Cup

Softbalsters Olympia Haarlem naar Italië voor Europa Cup
Terrasvogels en Olympia Haarlem vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europa Cup toernooien.
© Archieffoto
Haarlem

De softbalsters van Olympia Haarlem spelen van 19 tot en met 24 augustus in het Italiaanse Bollate in het toernooi om de Women’s premiere cup. De Europacup voor landskampioenen.

Olympia werd in 2018 al in de halve finale van het belangrijkste toernooi voor clubteams uitgeschakeld. In 2019 krijgen de Haarlemsen een nieuwe kans. Al is de concurrentie groot. Er nemen twaalf ploegen aan de Premiere Cup.

Naast titelverdediger Bussolengo en het organiserende Bollate hebben ingeschreven: Ledenice uit Tsjechië, het Russische Carrousel, Barracuda’s uit Zwitserland, het Duitse Wesseling Vermins, Tnrva Panthers Slowakije, les Comanches uit Duitsland en het Belgische Hoboken.

In de Women’s Cup Winners cup, het vroegere toernooi voor de bekerwinnaars (in dezelfde week in Praag), wordt Nederland vertegenwoordigd door Terrasvogels.

De winnaar van 2018 Bollate is gepromoveerd naar het andere Europese toernooi. Het veld van twaalf clubs bestaat daardoor uit Forli, Joudrs en Eagles (Tsjechië), Rivas uit Spanje, het Duitse Neunkirchen, Therwill Flyers (Zwitserland), Moscou, les Pharaons (Frankrijk), de Vienna M-Stars uit Oostenrijk en Aligators uit Servië.

Vreemde eend op de deelnemerslijst is de International Softbal Academy (ISA) uit Nieuw Zeeland. Ooit om onduidelijke redenen door de Europese bond ESF toegelaten tot een Europees clubtoernooi, wonnen zij vorig jaar de European Cup en promoveerden daardoor naar het toernooi om de Cup Winnerscup.

Sparks Haarlem dat jarenlang Europees actief was ontbreekt ditmaal. De ploeg werd geen landskampioen en kon ook niet als titelverdediger van de Cup Winnerscup worden ingeschreven. In 2018 werd de finale met 1-0 verloren van Bollate.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen