Premium

Vrije val van Alliance’22

Vrije val van Alliance’22
Tijmen de Vreeze schermt de bal af voor Zwanenburg invaller Volkan Aksoy. united photos rob van wieringen
Zwanenburg

Alliance’22 is aan een vrije val bezig. Na de winterstop werd pas een punt behaald. Uit bij Zwanenburg werd zondag met 2-0 verloren.

,,Ik vond ze inderdaad een stuk minder dan in het eerste duel (3-1 winst Alliance red.) maar misschien lag dat vandaag ook aan ons. De teamspirit was er”, vertelde Zwanenburg aanvoerder Robin Poelsma, die na afloop benieuwd was hoe Real Sranang gespeeld had.

De Amsterdammers hadden met 8-1 verloren waardoor Zwanenburg eindelijk verlost is van die verfoeide laatste plaats op de ranglijst. ,,En komend weekend spelen we tegen ze. Dan moeten we winnen en zorgen dat we meer dan op een veilige positie staan. Als we dan op de mat leggen wat we vandaag hebben gedaan, gaat dat zeker lukken”, is Poelsma vol vertrouwen.

Een vertrouwen dat lange tijd afwezig was. Keer na keer kreeg de ploeg van Mehmet Simsek een klap te verwerken. Veel blessures, veel kleine nederlagen. De promotie naar de derde klasse leek verlammend te werken met de resultaten die maar uitbleven.

Met Ruben Karelse terug in de aanval heeft het team weer wat kleur op de wangen. Karelse is nog altijd niet fit maar is wel belangrijk. Vorige week tegen VVH en het 4-1 verlies mocht Karelse niet zijn opwachting maken vanwege die knieblessure.

De twee duels daarvoor wel en speelde Zwanenburg direct twee keer gelijk. Tegen Alliance zou de aanvaller een half uur meespelen. Het werd een helft. En maar goed ook. Met een bal via de lat was Karelse in de beginfase dichtbij een treffer, twee minuten voor rust was het wel raak: 1-0.

Karelse bleef achter in de kleedkamer en de Haarlemmers putten hier moed uit. Waar het spel voor rust niet eens op voetbal leek, oogde het in de tweede helft een stuk beter. Mattijs Wentinck kapte drie speler uit maar zag Zwanenburg keeper Rene Jonker met de voet redding brengen. Alliance kreeg nog een grote kans na het terugleggen van de bal door Folkert de Vreeze. Zijn broer Tijmen schoot hoog over.

Na deze tijdelijke opkomst, was het gedaan. Treffend was hoe Jesse Boot rondliep op het veld. Met zijn mouwen over zijn handen, oogde de linksback niet alsof hij het naar zijn zin had in de regen. Zwanenburg stroopte juist de mouwen op en gaf alles. Dat resulteerde in de 2-0 van Justin Schouten met een lob over keeper Chris Beck.

Invaller Patrick Selvi vergat de derde goal te maken en schoot in vrijstaande situatie over. Bij Zwanenburg zullen ze daar niet om rouwen.

,,Deze winst was broodnodig. We hebben een gesprek gehad en alle koppen staan dezelfde kant op. Dit moeten we zien vast te houden de rest van het seizoen”, neemt Robin Poelsma afstand van de laatste plaats.

Zwanenburg: Jonker, Von Mauw, Ciebrant, Poelsma, Ruigrok (65. Aksoy), Buijs (74. De Graaf), Hoonte, Stolwijk, Vierbergen, Karelse (46. Selvi), Schouten.

Alliance’22: Beck, Sieraad, Van den Hoek, Boot, Koster, Van ’t Kruis, F. de Vreeze, Wentinck (79. Roelofs), Van Egmond (76. Fox), T. de Vreeze, Kuhlmann.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen