Premium

SCW op de laatste plaats

SCW op de laatste plaats
Kevin van Vilsteren tikt namens VVC de 2-0 binnen in het duel tegen SCW.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Derde klasse zaterdag

Natuurlijk heeft IJmuiden met ZSGOWMS en VVC nog twee lastige klussen voor de boeg, maar na de afgetekende 6-0 zege op Overbos heeft de ploeg van trainer Anthony Correia zich wel aangediend als een van de belangrijkste kanshebbers voor de tweede periodetitel.

Vooral over de tweede helft was Correia goed te spreken. ,,Wij hebben Overbos in deze helft helemaal van het veld gespeeld”, glunderde hij. Dat IJmuiden met grote cijfers zou winnen, zag er naar de eerste helft niet naar uit.

De bezoekers hadden de handen vol aan de formatie van trainer Maurice Kuiper en mochten van geluk spreken dat met een 1-0 voorsprong (treffer Delano Post) de thee genuttigd kon worden. De thuisploeg was echter na de wissel geen schim meer van de ploeg die voor de rust goed had gespeeld.

IJmuiden nam het heft in handen en liep in sneltreinvaart over de thuisploeg heen. Mike Dubbelaar (tweemaal), Raoul van den Berghe, Floyd Hille en Milan van Essen maakten het zestal vol.

In een doelpuntrijke 3-3 tegen United DAVO heeft VEW de laatste plaats aan SCW overgegeven. ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten”, aldus VEW trainer Jerry Verschoor. ,,Maar dat kon met deze wind ook niet anders.”

De bezoekers hadden voor de rust de sterke wind mee en namen dan ook een 1-2 voorsprong. De thuisploeg zette dat na de rust recht: 3-3. Voor United scoorden Ömer Kutlu, Duran Tuncer en Ayoub Bouzia voor VEW wisten Jeroen Veltenaar, Jesse Treur en David Straetemans het net te vinden.

Koninklijke HFC kreeg weer een beetje aansluiting met de subtop door ZSGOWMS met 0-2 te kloppen. ,,Van onze kant een goede wedstrijd”, aldus Feike Prins. ,,De organisatie stond goed en wij bleven ondanks dat het lang duurde voordat de treffers vielen, geduldig spelen.”

Gert Jan Tamerus en Lucas Verstraten mochten de felicitaties in ontvangst nemen.

De spelers van VVC hebben even tijd nodig gehad om te wennen aan het twee spitsen systeem, maar de laatste weken loopt het als een trein bij de ploeg uit Nieuw Vennep.

,,Op de training had ik er al een goed gevoel over”, aldus Van IJzendoorn. ,,Het positiespel was toen goed verzorgd.” Dat zette zich voort in de uitwedstrijd tegen SCW. De bezoekers hadden het middenveld stevig in handen. Het duurde enige tijd voordat het overwicht in treffers werden uitgedrukt, maar uiteindelijk maakten Mitchell Griekspoor en Kevin van Vilsteren het verschil: 0-2.

HYS had weinig in te brengen tegen VVA/Spartaan: 0-3. De formatie van trainer Simon Evers had ook de pech dat Emre Akibiyik bij een opstootje de rode kaart kreeg voorgeschoteld. ,,Wij hebben twee goede kansen en twee mogelijkheden gehad”, aldus Evers. ,,Wij moeten van de week weer alles op de rijtje zetten.”

Koploper Kagia mocht in de eerste twintig minuten van geluk speken dat doelman Sander Hogervorst een engeltje op zijn paal en lat had zitten. DEM was de betere ploeg maar wist alleen de lat en paal te raken. De ommekeer kwam na een half uur toen DEM speler Lars van Roijen een rode kaart kreeg en Kagia een strafschop mocht nemen. Nadat Rens Lamboo had gescoord was het verzet gebroken.

Tijs van der Schinkel, Roy Hogewoning, Lamboo en Joey van Beelen zorgden voor de 5-1 zege.

Koploper Van Nispen had de handen vol aan Spoorting Leiden en was niet ontevreden met een 0-0 gelijkspel. ,,Dat was de verhouding”, aldus Jon-Joost Cornelissens.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen