Spaarnestad zoekt nog naar middenweg

Volleybal

De vrouwen van Spaarnestad spelen een beetje een seizoen van uitersten. Of de ploeg laat een heel behoorlijk niveau zien en wint dan meestal ook. Of het team van Van der Tuuk geeft niet thuis en verliest van een tegenstander die eigenlijk minder kwaliteiten heeft.

Dat laatste was zaterdag het geval tegen het tweede van Huizen: 3-1.

,,We waren niet op tijd scherp. Zij hebben ons vanaf begin af aan onder druk gezet. In de laatste set kwamen we daar pas onderuit’’, zei trainer Van der Tuuk.

De oefenmeester had wel gezien dat de laagvlieger uit de tweede divisie met een heel ander team speelde. ,,Zij speelden wel met veel speelsters uit het eerste. Als zij in de problemen komen dan kunnen ze op die manier orde op zaken stellen. Dat maakte dus wel dat wij het een stuk lastiger hadden dan in de thuiswedstrijd. Toen wonnen we met 3-1’’, aldus Van der Tuuk.

Zo gingen de eerste drie sets met redelijk dikke cijfers naar de thuisploeg. Pas in de laatste set lieten de Haarlemsen waar toe het in staat is. ,,We gaan langzaam maar zeker wel de middenweg vinden qua niveau. Alleen moeten we er wel hard voor werken, anders kan het bij ons vrij snel wegzakken. Ik ben dus wel blij dat we tot de laatste set door zijn blijven gaan’’, vertelde Van der Tuuk.

De mannen van Spaarnestad gingen ook onderuit bij het tweede van Utrecht met 3-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen