Boeing 747 heelhuids over A9 getransporteerd [video]

1/4
Badhoevedorp

De Boeing 747 van Corendon heeft de lastigste horde op weg naar het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp genomen. Vrijdagnacht werd het toestel onder massale belangstelling de A9 over getransporteerd.

De video vind je onderaan dit artikel.

Ruim een half uur had transportbedrijf Mammoet nodig om - nadat de A9 in beide richtingen was afgezet - het toestel aan de overkant van de weg te krijgen. Daarvoor waren lantaarnpalen en vangrails tijdelijk weggehaald. Zaterdagnacht moet het voormalig KLM-toestel ’City of Bangkok’, dat in de kleuren van Corendon is gespoten, bij het hotel aankomen.

Veel mensen hadden een kaartje weten te bemachtigen om de ’koninginnenetappe’ van de Boeing bij te wonen. Zo ook Margriet Jokhan uit Nieuw Vennep, die het toestel met haar mobiele telefoon fotografeerde. Dat het toestel pas na half twee aan zijn oversteek begon, deerde haar niet.

Boeing 747 heelhuids over A9 getransporteerd [video]
© ANP / Lex van Lieshout

,,Ik heb er zeker geen spijt van dat ik gekomen ben, het is toch bijzonder dat hier de A9 voor wordt afgesloten.’’ Jokhan is naar eigen zeggen een fan van de 747. Ik vind het het mooiste toestel en ik heb er vaak mee naar Suriname gevlogen. Het gevoel dat je kreeg als hij landde en als je dan van de vliegtuigtrap afkwam en je keek om dan zag je zo’n kolossale kist. Hij is gewoon prachtig.’’

Marcel van Bakel uit Amstelveen is alle etappes van de partij. ,,Dit is de enige keer dat je dit in Nederland kunt meemaken. Dit gaat nooit meer gebeuren!’’

Na dertig jaar trouwe dienst krijgt de 747 een nieuwe eindbestemming naast het voormalige hoofdkantoor van Sony, dat is omgebouwd tot het grootste hotel van de Benelux. Daar zal het toestel worden verbouwd tot een 5D experience dat in het derde kwartaal van dit jaar zijn deuren opent.

Meer zien? Kijk de livestream terug.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.