Amsterdam schrapt festivalterrein N1

Hein Flach
Amsterdam

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft alsnog een streep gehaald door de ontwikkeling van de kavel N1 in Westpoort tot permanent evenemententerrein voor technofestivals.

Dit tot grote opluchting van omwonenden in Halfweg, Houtrak en Zwanenburg. ,,We zijn hier blij mee’’, laat Francis de Waal van ’GeenN1’, woonachtig in Zijkanaal F, weten.

Het Amsterdamse college van B en W heeft zich gerealiseerd dat de locatie N1, een braakliggende kavel aan de Wethouder van Essenweg in de hoek van de Westrandweg (A5), in de toekomst nodig is als bedrijventerrein.

De N1-kavel is 110.000 m2. Het meteen schrappen van deze locatie zou echter het failliet kunnen betekenen van bedrijven die muziekevenementen organiseren en met wie het gemeentebestuur afspraken had gemaakt sinds Amsterdam grootschalige muziekevenementen weert uit de binnenstad.

Daarom worden op N1 in 2019 alsnog zes grote technofestivals toegestaan, in plaats van drie. Dat is wel weer een dikke tegenvaller voor de omwonenden.

Ook het provinciebestuur van Noord-Holland verzette zich al tegen de aanleg van het evenemententerrein. Zo'n terrein zou niet passen binnen de afspraken.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.